counter

Πώς η ενεργητική πίστη βοηθά στην υλοποίηση των στόχων.

Πώς η ενεργητική πίστη βοηθά στην υλοποίηση των στόχων.
Πώς η ενεργητική πίστη βοηθά στην υλοποίηση των στόχων.

Η πίστη βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλο επίτευγμα και δεν αναφέρομαι στη θρησκευτική πίστη, αναφέρομαι στην ενεργητική πίστη, όχι στην παθητική. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την προσεγγίσεις. Μπορείς μέσω της αυτογνωσίας, της παρατήρησης, του πειραματισμού, του συναισθήματος, του διαλογισμού, όλοι οι δρόμοι είναι θεμιτοί. Αν δεν πιστεύεις σε βάθος, το όποιο σου όνειρο, εάν εσύ το παραμελείς, ενώ επιδιώκεις ένα σαφή σκοπό σου, είναι σαν να μελετάς αστρολογία, χωρίς να αναφέρεσαι στα άστρα.

Όσοι έχουν πίστη στην άυλη γενική της έννοια, έχουν πίστη στον εαυτό τους, έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, έχουν πίστη και στους άλλους. Αυτός ο μηχανισμός που στην ουσία ανοίγει αυτή την πύλη, είναι η επιθυμία ή το κίνητρο. Δεν υπάρχει μεσοβέζικος τρόπος. Ανοίγει βαθμιαία και η έκταση στην οποία θα ανοίξει εξαρτάται από την ένταση αυτών των κινήτρων ή επιθυμιών. Ο μεγάλος, φλογερός πόθος είναι η είσοδος, και αυτό, γιατί μια φλογερή επιθυμία συνοδεύεται με βαθιά συναισθήματα. Η λογική και η όποια μεθοδευμένη κίνηση, δηλαδή, ότι προέρχεται από τον στρατηγικό νου, δεν φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα, με αυτό που φέρνει η καρδιά. Η πίστη, επίσης, σβήνει τα εμπόδια, τα κάνει πρόοδο, τα κάνει βήματα εξέλιξης, τα κάνει δημιουργία. Ελευθερώνει το νου, από τους σαχλούς, χωρίς κανένα λόγο ύπαρξης, ανθρώπινους περιορισμούς. Σου διευρύνει τον τρόπο σκέψης, στον κάνει πιο φωτεινό, πιο αποτελεσματικό. Σαν ένα φως που έτσι απλά διαλύει το σκοτάδι. Τι πιο όμορφο να μπορείς να έχεις μια ευρύτερη οπτική για τον κόσμο.

Όταν το συλλάβεις αυτό θα απλοποιήσεις τόσο τη ζωή σου, θα βλέπεις τόσο ξεκάθαρα την αλήθεια, σαν ξαφνικά να μπορείς να βλέπεις μέσα στους άλλους. Διαμορφώνεις αληθινά αυθεντικούς δεσμούς, υπέροχες σχέσεις. Καταλήγουμε λοιπόν, ότι η πίστη έχει όλα τα κύρια χαρακτηριστικά μιας ελκυστικής προσωπικότητας. Η δύναμή της ανεξάντλητη και καθόλου δύσκολη στην εύρεσή της. Υπάρχει μέσα σου, πίστεψε απλά στα όποια όνειρά σου, χωρίς να τους βάζεις δίπλα τα "ναι αλλά", "θέλω αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ”, "θα ήθελα, αλλά η πραγματικότητα με εμποδίζει" και πάει λέγοντας. Τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να έχεις αυτό που θες. Το μόνο εμπόδιο είσαι εσύ ο ίδιος. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αν εσύ ακολουθείς το όποιο θέλω σου, δεν χάνεις τον δρόμο, δεν εγκαταλείπεις, παραμένεις πιστός στο όνειρο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση αποτυχίας.

Κάτι ακόμα που κάνει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον και ακόμα περισσότερο ελκυστικούς τους ανθρώπους είναι η ειλικρίνεια. Πολλοί, φυσικά, είναι ειλικρινείς για λόγους σκοπιμότητας, μόνο που αυτό το είδος ειλικρίνειας είναι τόσο ελαστικό, που ακόμα και ο ίδιος που νομίζει πραγματικά ότι λέει την αλήθεια, φαίνεται τόσο διάφανα το ψέμα του, που τον κάνει αυτό τον άνθρωπο αδιάφορο, κουραστικό, βαρετό, αναποτελεσματικό, καθώς δεν εδραιώνει θεμέλια εμπιστοσύνης, δεν έλκει τους άλλους μακροπρόθεσμα, δεν οικοδομεί τον σεβασμό και βάζει τον εαυτό του σε συνεχή καταστροφικές διαμάχες. Άρα, πολύ σημαντικό για να κλείσω είναι, πρωτίστως, να έχουμε βρει την ταυτότητά μας και αφού την έχουμε βρει να είμαστε ειλικρινείς στον εαυτό μας και κατά συνέπεια στους άλλους. Άλλωστε, μην ξεχνάς, αναλόγως τι σχέση έχεις με τον εαυτό σου, τέτοιες σχέσεις δημιουργείς. Αν σε αγαπάς, αγαπάς και τους άλλους. Αν σε μισείς, μισείς και τους άλλους.

Ό,τι σου έρχεται από τον εξωτερικό παράγοντα, είναι μια αντανάκλαση του μέσα σου. Φτιάξε το μέσα σου, γίνε πρώτα εσύ ο άνθρωπος που ζητάς να έρθει, γίνε εσύ αυτό το τέλειο πλάσμα που θες δίπλα σου και όσο το φτιάχνεις, η μορφή η αντίστοιχη έρχεται να σε βρει. Κάνε αυτά τα Χριστούγεννα το μέγιστο δώρο στον εαυτό σου, την καλύτερη εκδοχή σου και η λάμψη σου, θα σου φέρει πίσω την αντίστοιχη λάμψη… Ευτυχισμένα Χριστούγεννα, φωτεινά και λαμπερά!!!!!!!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR