counter

Ένας οδηγός θετικής νοοτροπίας για να έχουμε ένα φωτεινό 2017

Ένας οδηγός θετικής νοοτροπίας για να έχουμε ένα φωτεινό 2017
Ένας οδηγός θετικής νοοτροπίας για να έχουμε ένα φωτεινό 2017

Πρώτο άρθρο για το νέο έτος και σκέφτηκα να είναι ένα κείμενο “οδηγός” θετικής σκέψης και νοοτροπίας που θα σας χρησιμεύσει, για να σας υπενθυμίζει ότι εμείς και μόνο εμείς, με τη συμπεριφορά μας, έχουμε τη δύναμη να πετυχαίνουμε τα όσα θέλουμε στη ζωή μας. Αν δεχτούμε να ξεμάθουμε από τον εγωιστικό τρόπο που ζούμε και να μάθουμε πώς να συν-υπάρχουμε, η ζωή μας θα αλλάξει ταχύτατα προς την κατεύθυνση που εμείς επιθυμούμε σε όλους τους τομείς.

Κατ αρχάς να γυμναζόμαστε για να κρατάμε το σώμα σε φόρμα. Τα νοητικά προβλήματα, εύκολα ξεκινούν από τα σωματικά. 

Να συνειδητοποιήσουμε ότι η αγάπη είναι το καλύτερο φάρμακο και το πιο αποτελεσματικό. Η αγάπη αλλάζει όλη τη χημική κατάσταση του σώματος. Ο καλύτερος τρόπος να λαμβάνουμε αγάπη, είναι να τη δίνουμε, να τη προσφέρουμε απλόχερα.

Να αντιληφθούμε ότι η αυτολύπηση είναι ένας ύπουλος καταστροφέας της εξέλιξής μας. Χρειάζεται να έχουμε αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και να αντιληφθούμε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορούμε με σιγουριά να στηριζόμαστε είναι ο εαυτός μας. 

Η αποφυγή ελέγχου των άλλων, είναι επίσης ένας παράγοντας που θα βοηθήσει στη δημιουργία αληθινών σχέσεων. Πνίξτε τη τάση ελέγχου ως προς τους άλλους, πριν φθάσετε στο σημείο να πνίξετε τους άλλους σε βαθμό να τρέχουν μακριά για να σωθούν. Διοχετεύστε αυτή την ενέργεια σε έναν πιο ουσιαστικό έλεγχο ως προς τον εαυτό σας για αυτοβελτίωση.

Να απασχολούμε το νου με το τι θέλουμε και με το πώς θα το υλοποιήσουμε και όχι να εστιάζουμε στα πράγματα που δεν θέλουμε και αυτό γιατί όπου επικεντρωνόμαστε αυτό πραγματώνεται και αντί να ζούμε τα θέλω μας, τελικά, ζούμε τις φοβίες μας. 

Να μάθουμε να διαβάζουμε τις καταστάσεις που ζούμε και να μπορούμε να βλέπουμε το μάθημα που χρειαζόταν να πάρουμε. Οι θλιβερές εμπειρίες, αφού περάσει η στενοχώρια, θα αποδειχθούν ότι μας αποφέρουν τα μεγαλύτερα οφέλη, καθώς μας επιφέρουν σοφία.       

Να αντιληφθούμε ότι κανείς δεν μπορεί να μας πληγώσει, χωρίς την συγκατάθεσή μας, επομένως κλείνουμε αυτιά και μάτια στους ανθρώπους βαμπίρ, που θέλουν να μας κατευθύνουν, να μας επιβάλλουν τη γνώμη τους, να μας αλλάξουν, για να αισθάνονται στην ουσία αυτοί δυνατοί. 

Κάθε μέρα να κάνουμε ένα δώρο ευγενείας σε κάποιον άλλον άνθρωπο, όπως να λέμε μια όμορφη κουβέντα, να προσφέρουμε μια αγκαλιά. 

Να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας, όλα όσα έχουμε ήδη καταφέρει, ασχέτως τους νέους στόχους, τα νέα όνειρα, για να μην δημιουργούμε έναν άπληστο εαυτό που ξεχνάει να νιώθει ευγνώμων και απλά θέλει και άλλα, χωρίς να θυμάται τα ήδη μεγάλα επιτεύγματά του. Η απληστία έχει καταστρέψει πολλούς φιλόδοξους ανθρώπους. 

Στη δουλειά να πηγαίνουμε με όρεξη και αν μας ζητείται να κάνουμε μια πράξη, να κάνουμε δυο. Το επιπλέον μίλι είναι αυτό που θα μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Η γκρίνια να διαγραφεί από το μυαλό, εκτός του ότι γινόμαστε κουραστικοί, γινόμαστε και βαρετοί.

Μην ζητάτε συνεχώς συμβουλές από τρίτους και αυτό γιατί εμείς ζούμε με τις αποφάσεις μας, όχι οι άλλοι. Λάθη θα κάνουμε, τουλάχιστον να είναι τα δικά μας. Έτσι, δεν θα έχουμε το περιθώριο να ρίξουμε ευθύνες πουθενά και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων μας, γινόμαστε πιο δυνατοί. Αν κάποιος φυσικά χρειάζεται να μιλήσει κάπου, να επιλέξει ειδικό. Καλό είναι, από την άλλη, να μάθουμε να ακούμε και να εμπιστευόμαστε και τη δική μας κρίση. Εμείς ξέρουμε καλύτερα τι θέλουμε, από οποιονδήποτε άλλον που επιθυμεί για δικό του τις περισσότερες φορές όφελος, να μας επηρεάσει. 

Να είμαστε πάντα αληθινοί και ο εαυτός μας. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για ψεύτικους ανθρώπους. 

Να πιστεύουμε στις ικανότητές μας να είμαστε ελεύθεροι και αυτεξούσιοι άνθρωποι.

Να καλωσορίζουμε την φιλική κριτική, ως στην ουσία ένα δώρο να ακούσουμε πώς μας βλέπουν οι άλλοι και ίσως βελτιώσουμε σημεία μας, που μας χτύπησε φλέβα. 

Να απέχουμε συνειδητά από αρνητικές συζητήσεις, κουτσομπολιά και αμαύρωση της φήμης των άλλων. 

Καλή χρονιά αγαπημένοι μου και όπως λέω συνέχεια η ευτυχία μας είναι επιλογή μας, ή αλλιώς μια καλή πράξη την ημέρα, τη μιζέρια κάνει πέρα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR