counter

Έβαψα μόνη μου τα μαλλιά και έμαθα τα εξής!

Έβαψα μόνη μου τα μαλλιά και έμαθα τα εξής!
Έβαψα μόνη μου τα μαλλιά και έμαθα τα εξής!

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες το 50% των γυναικών στην Ελλάδα βάφει τα μαλλιά του. Δεν πρόκειται για μια μόνο ανάγκη κάλυψης λευκών αλλά και βελτίωσης της ίδιας της εικόνας. Ένα διαφορετικό look, λίγη ένταση στο φυσικό σου χρώμα ανανεώνει την εμφάνιση σου και έτσι οι μισές από εμάς βάφουμε τα μαλλιά μας.  Το πρόβλημα με την βαφή ότι στο κομμωτήριο κοστίζει και στο σπίτι θέλει τεχνική. Δοκίμασα να βάψω τα μαλλιά μου μόνη μια, δεν τα κατάφερα τέλεια, τα έβαψα δεύτερη φορά τα πράγματα πήγαν καλύτερα και για να μην στα πολυλογώ έχω φτάσει σε σημείο να βάφω τα μαλλιά μου μόνη μου και όλοι με ρωτούν τον hair stylist μου. Ακολoύθησε  τις συμβουλές μου και διαχειρίσου την κατάσταση όπως ένας pro.

New age staff

Τα προϊόντα βαφής εξελίσσονται και βελτιώνονται διαρκώς.  Προσφέρουν  απεριόριστες δυνατότητες επιλογής, ευκολία στην εφαρμογή και, φυσικά, μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων. Οι συνθέσεις περιέχουν θρεπτικά συστατικά, αποτρέπουν τη φθορά και προσφέρουν  χρώμα που μπορεί να συγκριθεί με το αποτέλεσμα που προσφέρουν η τεχνογνωσία και η εμπειρία ενός επαγγελματία  κομμωτή που ειδικεύεται στις βαφές. Αν η εφαρμογή και η συντήρηση του χρώματος είναι σωστές στα μαλλιά δημιουργούνται φυσικές ανταύγειες που ενισχύουν τη λάμψη. Όταν εννοούμε σωστή εφαρμογή και αντίστοιχα συντήρηση διάβασε τα παρακάτω:

Do It right:

1.            Προμηθεύσου τη σωστή ποσότητα. Αν τα μαλλιά σου είναι μακριά προμηθεύσου 2 σετ έτσι ώστε να μπορέσεις να βάψεις τη ρίζα έως τη άκρη. 

2.            Αν τα μαλλιά σου είναι ήδη βαμμένα και θέλεις να τα ξανοίξεις ανάμειξε 2 νούμερα επαγγελματικής βαφής-αυτό που χρησιμοποιούσες και έναν τόνο πιο ανοιχτό.

3.            Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου καλά, πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία τη βαφής. Το μυστικό τόσο για την απόδοση της βαφής όσο και για την φωτεινότητα της απόχρωσης επί μακρόν είναι η άριστη υγεία της τρίχας, που σημαίνει σωστά ενυδατωμένα μαλλιά. Να θυμάστε ότι τα ξηρά , αφυδατωμένα μαλλιά δεν είναι σε θέση να «υποδεχτούν» και να διατηρήσουν το χρώμα. Στα υπόψιν ότι τα πολύ έντονα χρώματα, όπως είναι το κόκκινο, υπολείπονται σε διάρκεια από τα ζεστά ξανθά ή καστανά. 

4.            Τέλος,  περίμενε πέντε λεπτά ακόμα και ολοκληρώσε τη διαδικασία λούζοντας τα μαλλιά με το ειδικό σταθεροποιητικό σαμπουάν που θα βρείτε στη συσκευασία της βαφής.

Keep It right

 Διατήρησε το χρώμα

Άφησε να περάσουν 48 ώρες προτού λούσεις  τα μαλλιά, ώστε να δώσετε το χρονικό περιθώριο στο χρώμα να «εγκατασταθεί» στην τρίχα.

Επίλεξε τα ειδικά σχεδιασμένα προιόντα για βαμμένα μαλλιά, ακόμα και όταν υπάρχουν εξειδικευμένες ανάγκες βλέπε λιπαρότητα ή πιτυρίδα. Χρησιμοποίησε π.χ. το σαμπουάν κατά της λιπαρότητας στο πρώτο χέρι –μόνο στις ρίζες, κάνε απαλό μασάζ και ξέβγαλε- και στο δεύτερο το προϊόν της επιλογής σας για βαμμένα μαλλιά.

Απόφυγε τα  προϊόντα που περιέχουν σιλικόνη, τα οποία μακροπρόθεσμα αφυδατώνουν την τρίχα και ξεθωριάζουν το χρώμα της βαφής.

Περιμένω απορίες, σχόλια αλλά και δικές σου προτάσεις στο mdeligian@daphne.gr ή στο Facebook account μου: Maria Deligiannaki ή στο Instagram profile μου: @mairilicious

Bb Stylewatchers

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα

Xxx

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR