counter

Βοήθησε τη μαμά σου να καταπολεμήσει τη γήρανση…

Βοήθησε τη μαμά σου να καταπολεμήσει τη γήρανση…
Βοήθησε τη μαμά σου να καταπολεμήσει τη γήρανση…

Η ομορφιά δεν έχει ηλικία, δεν έχει χρώμα, δεν  έχει περιορισμούς. Άλλωστε όπως έλεγε το απόλυτο πρότυπο ομορφιάς και κομψότητας Coco Chanel : «Καμία γυναίκα δεν είναι ενδιαφέρουσα πριν τα 40».  Ακόμα και αν οι ρυτίδες έχουν διαγραφεί, ακόμα και αν ο νόμος της βαρύτητας έχει αρχίσει να επηρεάζει το πρόσωπο σου, ακόμα και να βρίσκεσαι στην εμμηνόπαυση, ακόμα και αν έχεις ξεπεράσει τα 50 μπορείς να είσαι όμορφη. Αναγνώρισε τις αυξημένες ανάγκες τις επιδερμίδας σου και μην πτοείσαι.

Boom: Σύμφωνα με έρευνα της Vichy, το 2020, 1 δισεκατομμύριο γυναίκες θα γίνουν 50 χρονών.  Επομένως η σύγχρονη κοσμετολογία στρέφεται προς τις ανάγκες των γυναικών που βρίσκονται στη φάση της εμμηνόπαυσης αλλά και μετά από αυτή.

 

Κατά την εμμμηνόπαυση

Από τα 50 και μετά παρατηρείται δραματική μείωση της κυτταρικής δραστηριότητας. Η είσοδος της γυναίκας στην εμμηνόπαυση σημαίνει πτώση των οιστρογόνων. Αυτό έχει πολλαπλές επιπτώσεις στα κύτταρα του δέρματος καθώς γίνονται πιο ευαίσθητα στις ορμονικές διαταραχές υπολειτουργώντας.  Ωστόσο, όλα τα δέρματα δεν ωριμάζουν με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, τα γονίδια παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο πότε θα εμφανιστεί η εμμηνόπαυση, άρα και στο πότε το δέρμα θα αρχίσει να ωριμάζει.

Μετά την εμμηνόπαυση

Η βασική της έλλειψη είναι τα λιπίδια - για την ακρίβεια, η απώλειά τους υπολογίζεται ως και 57%! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έντονη ξηρότητα και την απώλεια της πυκνότητας, που με τη σειρά τους προκαλούν ακόμα πιο βαθιές ρυτίδες και πτυχώσεις, έλλειψη ελαστικότητας, χαλάρωση και απώλεια του οβάλ του περιγράμματος.  Τέλος το δέρμα γίνεται πιο θαμπό και χάνει τη ροδαλή του όψη.

Τι πρέπει να κάνεις;

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν ήσουν συνεπής κατά την περίοδο της πρόληψης, η επιδερμίδα σου είναι πιο ευάλωτη τη συγκεκριμένη περίοδο. Παρόλα αυτά , πλέον θα βρεις, εξειδικευμένες φόρμουλες που απευθύνονται στις ώριμες επιδερμίδες αποκλειστικά. Εμπλουτισμένες με λιπίδια προστατεύουν το υδρολιπιδικό φιλμ. Ενεργά συστατικά όπως ρετινόλη, πεπτίδια, φυτικά βλαστοκύτταρα , υαλουρονικό οξύ και εκχυλίσματα φυτικής και θαλάσσιας προέλευσης μειώνουν το βάθος των ρυτίδων.  Περιορίζουν  τη χαλάρωση, με ενεργά συστατικά όπως αναστολείς ΜΜΡ, βιταμίνες, πεπτίδια κλπ., τα οποία αναστέλλουν τη δράση ενζύμων που αποδομούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Ξέρεις τι είναι “barcode wrinkles”

Πρώτο θύμα της περιόδου της εμμηνόπαυσης είναι η περιοχή των χειλιών. Λεπταίνουν, χάνουν τον όγκο τους και πάνω από το στόμα σχηματίζονται κάθετες ρυτίδες-γνωστές και ως “barcode wrinkles”. Δεν είναι επομένως υπερβολή πια η χρήση μιας εξειδικευμένης σύνθεσης που θα λειάνει την επιδερμίδα γύρω από τα χείλη, θα ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και θα αποκαταστήσει τον όγκο τους. Αυτές οι συνθέσεις συνήθως δημιουργούν υπεραιμία γύρω από την περιοχή. Στην αρχή αισθάνεσαι ελαφρά τσιμπήματα όμως στην συνέχεια παραμένει το effect των ζουμερών χειλιών.

Tip: Στο ντεκολτέ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και μια πλούσια κρέμα χεριών.

 

Περιμένω απορίες, σχόλια αλλά και δικές σου προτάσεις στο mdeligian@daphne.gr ή στο Facebook account μου: Maria Deligiannaki ή στο Instagram profile μου: @mairilicious

Bb Stylewatchers

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR