counter

Σορμπέ με λάιμ και βασιλικό

Σορμπέ με λάιμ και βασιλικό
Σορμπέ με λάιμ και βασιλικό

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα από τα λάιμ και βάλε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 5΄ περίπου μέχρι να έχεις ένα ελαφρύ σιρόπι. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε το σιρόπι 10΄ να κρυώσει. Πρόσθεσε το χυμό λάιμ και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακάτεψε με ένα κουτάλι για 1΄.  Άφησε να κρυώσει για 20΄.  

 

  • Ρίξε το μείγμα λεμονιού σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο  σκεύος με μεταλλικό καπάκι και βάλε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Στη συνέχεια βγάλε το μείγμα από την κατάψυξη, ρίξ’ το στην παγωτομηχανή και φτιάξε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.  

 

  • Άδειασε το σορμπέ σε ένα μεταλλικό ορθογώνιο παραλληλόγραμμο  σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη. Σκέπασε με διάφανη μεμβράνη και με το μεταλλικό καπάκι του σκεύους και άσ’ το στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσει καλά.

 

 

 

Με τη συνεργασία της Έφης Δέδε, κλινικής διατροφολόγου-διαιτολόγου, BSC, επιστημονικής διευθύντριας «Λόγω Διατροφής» Ά. Λιοσίων (efidede@gmail.com).  

 

Ανακαλύψτε περισσότερες γευστικές, αλλά ελαφριές συνταγές κάνοντας «κλικ» στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR