counter

Λαχταριστό ριζότο

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 γρ μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα

3 κ.σ. μανιτάρια  πορτσίνι αποξηραμένα

1 ½ φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

4 φλιτζάνια ζεστό ζωμό κοτόπουλου

1 κ.σ. τυρί κρέμα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φλιτζάνι παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο  μαϊντανό 

Λαχταριστό ριζότο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουσκεύετε στο κρασί τα μανιτάρια πορτσίνι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά να γυαλίσει.
  2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να απελευθερώσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτετε το ρύζι και μαγειρεύετε μέσα στα ζουμιά που έχουν απελευθερωθεί.
  3. Προσθέτετε το ζωμό κουταλιά – κουταλιά, ανακατεύετε και περιμένετε να απορροφηθεί όσο περισσότερος ζωμός μέχρι να προσθέσετε την επόμενη κουταλιά. Ενδιάμεσα ρίχνετε τα μανιτάρια μαζί με το κρασί.  Η διαδικασία αυτή θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά.
  4. Μετά τα 20 λεπτά, όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
  5. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.

Περισσότερες συνταγές στο www.mirsini.gr

MOST POPULAR