EKTEΛEΣΗ
- Κόψτε τα καλαµάρια κατά µήκος και καθαρίστε καλά από δέρµα και εντόσθια. Από το κεφάλι αφαιρέστε ράµφος και µάτια. Με ένα µαχαίρι δηµιουργήστε κάθετες και οριζόντιες τοµές στο καλαµάρι (χωρίς να περάσει από την άλλη πλευρά το µαχαίρι) για να µη «µαζέψει» στο ψήσιµο.
- Καθαρίστε τα σπαράγγια από τη µέση και κάτω µε ένα ξεφλουδιστήρι για τις πατάτες για να εµφανιστεί το τρυφερό µέρος τους.
- Ανάψτε την ψησταριά σας και αφήστε να κάψει καλά. Αλατίστε τα σπαράγγια και ψήστε στη σχάρα για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν ελάχιστα.
- Λαδώστε, αλατίστε τα καλαµάρια και τα κεφάλια τους και ψήστε µέχρι να γίνουν λευκά (όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν) γυρίζοντάς τα µόνο µία φορά.
- Σε ένα µίξερ ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και χτυπήστε καλά.
- Κόψτε τα καλαµάρια σε µεγάλα κοµµάτια και µαζί µε τα σπαράγγια απλώστε σε µια πιατέλα, περιχύστε µε τη σάλτσα και γαρνίρετε µε ψιλοκοµµένο σχοινόπρασο ή µαϊντανό.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Κόστος συνταγής: 16ευρώ
Πηγή: περιοδικό
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)