counter

Όλα τα τιπς για να έχεις αφράτα και μαστιχωτά τσουρέκια

Όλα τα τιπς για να έχεις αφράτα και μαστιχωτά τσουρέκια
Όλα τα τιπς για να έχεις αφράτα και μαστιχωτά τσουρέκια

Τα πασχαλινά και αφράτα τσουρέκια είναι τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων, το κυριότερο μυστικό για το σωστό τσουρέκι είναι να είναι μαστιχωτό! Σε αυτό το άρθρο σου έχω όλα τα, μυστικά για να πετύχεις το τέλειο τσουρέκι!

  • Ένας τρόπος για να ελαχιστοποιήσουμε τον χρόνο αναμονής είναι να ανάψουμε τον φούρνο στους 40 βαθμούς να βάλουμε ένα μεταλλικό σκεύος με νερό στον πάτο του φούρνου και να βάλουμε το ζυμάρι σκεπασμένο εκεί μέσα, έτσι ελαχιστοποιούμε τους χρόνους περίπου στο μισό
  • Αν αγοράσουμε δάκρυα μαστίχας σπάμε τέσσερά με πέντε βραχάκια-δάκρυα με μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη στο Γουδί
  • Όλα τα υλικά μας πριν ξεκινήσουμε το τσουρέκι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  • Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο
  • Όταν βάλουμε όλα τα υλικά στο μπολ πριν ρίξουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με την μαστίχα και τα υπόλοιπα
  • Το πινέλο που θα χρησιμοποιήσουμε να μην είναι σιλικόνης γιατί θα κολλάει πάνω στο ζυμάρι να είναι με τρίχες!
  • Όταν βγάλουμε τα τσουρέκια από το φούρνο, τα αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν
  • Όταν κρυώσουν καλά τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη για να παραμείνουν φρέσκα και μυρωδάτα και τις επόμενες μέρες

Πηγή: petros-syrigos.com

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR