counter

Η Σμαράγδα Αδαμοπούλου στο FTHIS.GR: Ο ρόλος στους "Πανθέους" και η ιστορία πίσω από την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική

Η Σμαράγδα Αδαμοπούλου στο FTHIS.GR: Ο ρόλος στους "Πανθέους" και η ιστορία πίσω από την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική
Η Σμαράγδα Αδαμοπούλου στο FTHIS.GR: Ο ρόλος στους "Πανθέους" και η ιστορία πίσω από την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική

Η Σμαράγδα Αδαμοπούλου τη φετινή σεζόν υποδύεται τη “Ματούλα Γκανά” στη δραματική σειρά του ΣΚΑΙ “Οι Πανθέοι”.

Η ηθοποιός μίλησε στο FTHIS.GR για το νέο της ρόλο στην μικρή οθόνη, ενώ μας αποκάλυψε και την ιστορία πίσω από την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Ακόμη, η Σμαράγδα Αδαμοπούλου ανέφερε τι ρόλο παίζει στη ζωή της ο έρωτας, πως αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που μπορεί να της συμβούν, αλλά και πως ένιωσε όταν είδε για πρώτη φορά τον εαυτό της στην τηλεόραση.

Δείτε επίσης! Ο Μιχάλης Συριόπουλος στο FTHIS.GR: Οι "Πανθέoι", το βραβείο Χορν, η σχολή υποκριτικής και η ψυχοθεραπεία

Όσα είπε η Σμαράγδα Αδαμοπούλου στο FTHIS.GR

-Τη φετινή σεζόν βρίσκεσαι στη σειρά του ΣΚΑΙ “Οι Πανθέοι”. Μίλησέ μας για τον ρόλο σου…

«Αρχικά να πω ότι μου αρέσει πολύ ο ρόλος μου γιατί έχει πολλές προκλήσεις. Είμαι η “Ματούλα Γκανά” που μαζί με την αδελφή της είναι δύο κορίτσια δυσκολεμένα από τη ζωή και αν και έχουν μεγαλώσει μαζί, έχουν πάρει διαφορετικό δρόμο και οι δυο. Η “Ματούλα” συγκεκριμένα – χωρίς να κρίνω αν είναι σωστό ή όχι - έχει πάρει έναν πιο δύσκολο δρόμο, καθώς φαντάζεται ότι μπορεί να αλλάξει την πολιτική κατάσταση της χώρας και είναι πολύ δυναμική. Οδηγείται από το πάθος της. Είναι παθιασμένη με τη ζωή στο καθετί που της παρουσιάζεται. Συγκεκριμένα, στις ιδέες της και στο ότι θέλει πάρα πολύ να αλλάξει τον κόσμο. Θεωρεί ότι ο κόσμος βιώνει μια αδικία και θέλει να κάνει κάτι καλό. Βέβαια, της παρουσιάζεται ο έρωτας (γέλια), όπου και αυτό είναι μια μεγάλη ιδέα. Και ο έρωτας είναι κάτι που έχει πολλές προκλήσεις και σε αλλάζει και σε αναδιαμορφώνει. Επομένως, επειδή ο άνθρωπος που έχει ερωτευτεί είναι πολύ διαφορετικός από εκείνη, είναι πολύ ωραίο να δούμε πώς ανατρέπονται κάποια πράγματα, πόσο θα ανατραπούν και τι επιλογές θα κάνει».

-Θα μπει με κάποιον τρόπο η “Ματούλα” στη ζωή των “Πανθέων” από τη στιγμή που ερωτεύεται ένα μέλος της οικογένειας (Στάθη Μονογιό); Θα δούμε κάτι τέτοιο;

«Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπει στη ζωή των “Πανθέων” γιατί θα υπάρξει μια μεγάλη πρόκληση, που η ίδια θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη ζωή της και θα την απομακρύνει γενικά από τη ζωή που κάνει. Θα δούμε…».

-Πως προέκυψε η συνεργασία σου με τη σειρά;

«Με πήρε η τηλέφωνο η Μιράντα Ρωσταντή να περάσω από κάστινγκ. Πέρασα από κάτσινγκ και είμαι πλέον η “Ματούλα”».

-Η κοπέλα που ενσαρκώσεις στη σειρά ασχολείται με την πολιτική. Εσύ θα μπορούσες να ασχοληθείς με αυτό το κομμάτι;

«Εμένα η άποψή μου ως Σμαράγδα είναι ότι ό,τι κάνεις είναι πολιτική πράξη. Δηλαδή, πόσο ασχολείσαι με την τέχνη σου, πόσο ευγενής είσαι με τους ανθρώπους. Όλα έχουν ένα πολιτικό αντίκτυπο. Για μένα, μεγάλη σημασία έχει η αισθητική. Η αισθητική στη ζωή σου, στην τέχνη και σε όλα. Δεν ξέρω αν θα ήθελα πρακτικά να ασχοληθώ. Πιστεύω μέσα από την τέχνη μου και τη ζωή που κάνω, δίνονται απαντήσεις ως προς αυτό».

-Την περσινή χρονιά ήσουν στη σειρά “Ο Παράδεισος των κυριών”. Πως πήρες την απόφαση να αποχωρήσεις και να ενταχθείς σε μια νέα σειρά;

«Μου αρέσει να τα “ζυγίζω” τα πράγματα. Να σου πω την αλήθεια, στους “Πανθέους” μου άρεσε πολύ και το περιβάλλον και είχα διαβάσει και τα βιβλία. Είχα βρει ενδιαφέρον και στους τέσσερις τόμους. Είναι ένα ιστορικό βιβλίο. Έτσι, το δέλεαρ ήταν μεγάλο. Επίσης παίζει το μισό ελληνικό θέατρο. Συναντιέσαι καθημερινά με αυτούς τους ηθοποιούς και είναι κάτι που δεν θέλεις να χάσεις. Η τριβή με αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ ωραία».

-Από σειρά εποχής σε σειρά εποχής. Σε τι πιστεύεις ότι οφείλεται το γεγονός ότι βλέπουμε ολοένα και περισσότερες σειρές εποχής;

«Λογικά τα κανάλια βλέπουν τι αρέσει στους τηλεθεατές. Φαντάζομαι όταν είδαν ότι κάποιες σειρές εποχής πήγαν πολύ καλά, κάπως έτσι ήθελαν να συνεχίσουν. Δεν ξέρω κατά πόσο θα κρατήσει αυτό».

-Μέσα από τους ρόλους σου σ’ αυτές τις σειρές, πως βλέπεις αυτή την εποχή; Συγκρίνεις έστω κι έτσι, τη ζωή την τότε με την τώρα;

«Και στους δυο ρόλους αυτούς είδα μια δυσπραγία και μια άσχημη θέση της γυναίκας και όχι μόνο. Στον “Παράδεισο των κυριών” είχα ερωτευτεί έναν ρόλο που ήταν ομοφυλόφιλος και δεν μπορούσε να το πει. Μου το είχε εμπιστευτεί. Επομένως, για όλους ήταν δύσκολο και για κάποιον που ήθελε να πάει μπροστά. Πλέον δεν θεωρώ ότι υπάρχει σ’ αυτό τον βαθμό. Πιστεύω πάρα πολύ στη νέα γενιά και έχω δει μεγάλη διαφορά στο τι γίνεται πλέον. Οι νέοι άνθρωποι αποφασίζουμε να τα βγάζουμε όλα στη φόρα και να μιλάμε και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην τα βάζουμε “κάτω από το χαλί”. Οπότε θεωρώ ότι αυτό είναι τεράστιο και αν τα βάζεις κάτω από το χαλί, τα πράγματα γιγαντώνονται. Επομένως αλλάζουν και μπορούν να αλλάξουν ακόμη πιο πολύ. Επειδή βλέπω μια ορμή προς την αλλαγή, είναι κάτι που με χαροποιεί πάρα πολύ».

-Έχεις εντοπίσει κοινά στοιχεία του χαρακτήρα σου με τη “Ματούλα;”

«Βέβαια. Είμαστε και οι δυο πολύ δυναμικές και παθιασμένες με τη ζωή. Παλεύουμε και θα παλέψουμε με τις δυσκολίες. Η “Ματούλα” θα παλέψει για την πολιτική κατάσταση της χώρας και η Σμαράγδα όσο περνάει από το χέρι της για την προσωπική και οικογενειακή ευημερία. Θέλω οι δικοί μου άνθρωποι να είναι καλά και θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό».

-Η πρώτη σου τηλεοπτική δουλειά ήταν η σειρά του Mega, “Σιωπηλός δρόμος”. Πως ήταν να βλέπεις τον εαυτό σου στο γυαλί;

«Ο “Σιωπηλός δρόμος” ήταν τεράστιο σχολείο. Ήμουν πολύ τυχερή που ήμουν σ’ αυτή τη δουλειά. Έμαθα κάπως τη δουλειά από μέσα και πολύ προστατευμένα. Οι συνθήκες ήταν κινηματογραφικές. Όταν είδα για πρώτη φορά τον εαυτό μου ήμουν πολύ ευχαριστημένη γιατί στο σύνολο δεν ξεχώριζες κάποιον, ήμασταν όλοι μια ομάδα και το έβλεπες αυτό. Ήμουν πολύ περήφανη γι’ αυτή τη δουλειά. Κάθε ηθοποιός όταν βλέπει τον εαυτό του είναι πολύ αυστηρός. Μου αρέσει να βλέπω τις σειρές που παίζω»,

-Πως αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

«Θα σου πω μια ιστορία! Δεν ήθελα καθόλου από μικρή να ασχοληθώ και δεν μου είχε περάσει από το μυαλό. Μικρή έλεγα ότι θέλω να γίνω δασκάλα ή πολεμική ανταποκρίτρια. Πέρασα τον πρώτο χρόνο Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και δεν μου άρεσε καθόλου. Έκατσα δύο χρόνια και αποφάσισα να ξαναδώσω πανελλήνιες και πέρασα δημοσιογραφία στο Πάντειο. Εκεί είχαμε πολιτισμό και πολιτισμική διαχείριση. Είχαμε πάρα πολλά μαθήματα για θέατρο και κινηματογράφο. Βλέπαμε πάρα πολλές ταινίες ώστε μετά να μπορούμε να γράψουμε μια κριτική. Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Παράλληλα έκανα αγωνιστικό λάτιν. Πήγαινα σε σχολή χορού και κάθε Τετάρτη μετά το μάθημα βγαίναμε με τις φίλες μου, για να πούμε τα νέα μας. Εκεί με είχε πλησιάσει ένας κύριος με τη γυναίκα του, οι οποίοι είχαν ερασιτεχνική ομάδα. Μου είπαν θέλουμε να ανεβάσουμε το έργο του Τενεσί Ουίλιαμς “Ο Γυάλινος κόσμος” και είσαι η “Λόρα” που ψάχνουμε. Εγώ δεν είχα ιδέα. Μου έδωσε την κάρτα του και μετά έψαξα εγώ την ομάδα. Εκεί μου “μπήκε” η ιδέα να ψάξω δραματικές σχολές και να δω αν μου αρέσει. Μπήκα στην “Πράξη 7” και μου άρεσε η σκηνή και ένιωθα ότι μπήκα σε έναν άλλο κόσμο. Ταίριαξα πάρα πολύ και θέλω να πω ότι το πρώτο θεατρικό που μου δώσανε ήταν η “Λόρα” από τον “Γυάλινο κόσμο”».

-Όταν ανακοίνωσες στους δικούς σου ανθρώπους και στους γονείς σου ότι θα ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο και όταν αφηγήθηκες αυτή την ιστορία, πώς αντέδρασαν;

«Οι γονείς μου επειδή είναι “ανοιχτοί” και γενικά μου είχαν πολλή εμπιστοσύνη, έβλεπαν ότι είμαι εντάξει. Είχα τον στόχο μου και πήγαινα προς τα εκεί. Δεν έλεγα κάτι που θα τους φοβίσει. Ό,τι τους έλεγα, το εννοούσα! Οπότε, όταν είπα στη μητέρα μου ότι “δεν θα σταματήσω τη σχολή και ότι θα πάρω το πτυχίο, αλλά θέλω να πάω και σε δραματική σχολή να δω τι θα κάνω”, μου είπε “εντάξει” και να “ψάξουμε μαζί για δραματικές σχολές”. Άρα ήταν υποστηρικτική. Ευτυχώς είμαι τυχερή».

-Επαγγελματικά τι θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον; Έχεις κάποιον ρόλο στο μυαλό σου;

«Μου αρέσει πολύ ο κινηματογράφος. Έχω κάνει ταινίες μικρού μήκους και θα ήθελα να κάνω μεγάλου μήκους και να είμαι με ηθοποιούς που θαυμάζω. Μου αρέσει πολύ ο χώρους του κινηματογράφου».

-Τι ρόλο παίζει στη ζωή σου ο έρωτας.

«Νομίζω ότι σε όλους τους ανθρώπους ο έρωτας παίζει σημαντικό ρόλο. Χωρίς αυτό δεν νοείται η ζωή. Είναι το αν έχεις επιθυμία στη ζωή σου. Φυσικά και παίζει σημαντικό ρόλο».

-Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα για την προσωπική σου ζωή. Αυτό εσύ πως το είδες;

«Δεν νομίζω ότι απασχολεί κάποιον η προσωπική ζωή ενός ηθοποιού ή ενός καλλιτέχνη. Δεν είμαι άνθρωπος που θα μιλήσω για την προσωπική μου ζωή ή θα προσπαθήσω να κάνω κάτι ώστε να το δουν. Γενικά είμαι χαμηλών τόνων. Οπότε δεν είναι κάτι που επιλέγω. Μου αρέσει μέσω των ρόλων που κάνω να με μαθαίνει ο κόσμος και μέσω των ρόλων να με συμπαθεί ή να με αντιπαθεί. Θέλω να μιλάω μέσα από τη δουλειά μου».

-Κάνεις και ψυχανάλυση…

«Βέβαια. Είναι ένας μαγικός κόσμος. Ξεκίνησα ψυχανάλυση ένα χρόνο τώρα και μαθαίνεις πάρα πολλά για τον εαυτό σου και σε σχέση με άλλους πως είσαι. Μακάρι να μπορεί κάθε άνθρωπος να έρθει σε επαφή με αυτή την επιστήμη γιατί σε αλλάζει ολοκληρωτικά».

-Πως διαχειρίζεσαι κάποιες δυσκολίες στη ζωή σου ή ακόμα και κάποια δύσκολη συνεργασία που μπορεί να έχεις στα επαγγελματικά σου;

«Γενικά στη ζωή μου υπήρξαν δυσκολίες. Οπότε ως άνθρωπος και από μικρή ηλικία έχω μάθει ότι ο καλύτερος τρόπος για να περάσουν αυτές οι δυσκολίες και να τις αντιμετωπίσεις είναι να είσαι ήρεμος και να ακούς τι λες. Δίνεις απαντήσεις μόνος σου. Όσο πιο χαμηλών τόνων και ήρεμος είσαι, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες. Δύσκολες συνεργασίες θα έχεις σε κάθε δουλειά. Δεν ταιριάζεις με όλους τους ανθρώπους. Επομένως, με ευγένεια και με όρια αντιμετωπίζεις καταστάσεις».

-Κλείνοντας, θέλω να μου πει τι εύχεσαι για το μέλλον;

«Εύχομαι να υπάρχουν ωραίες δουλειές. Να συναναστρέφομαι με ωραίους ανθρώπους και να υπάρχει μια γενικότερη υγεία στον κόσμο».

*Πηγή φωτογραφιών: Instagram @smaragdadamopoulou & PapadakisPress

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR