counter

Ο Φωκάς Ευαγγελινός στο FTHIS.GR: Η Eurovision, η Μαρίνα Σάττι και η αποκάλυψη για τη σκηνική εμφάνιση της Ελλάδας

Ο Φωκάς Ευαγγελινός στο FTHIS.GR: Η Eurovision, η Μαρίνα Σάττι και η αποκάλυψη για τη σκηνική εμφάνιση της Ελλάδας
Ο Φωκάς Ευαγγελινός στο FTHIS.GR: Η Eurovision, η Μαρίνα Σάττι και η αποκάλυψη για τη σκηνική εμφάνιση της Ελλάδας

Αντίστροφα μετράμε πλέον μέχρι την έναρξη του μουσικού διαγωνισμού της "Eurovision" που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από 7 έως 11 Μαΐου.

Την Ελλάδα φέτος εκπροσωπεί η Μαρίνα Σάττι και το όνομα του κομματιού που θα ερμηνεύσει είναι "Ζάρι".

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της "Eurovision" έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction ο  (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για το Μάλμε και πριν δούμε την πρώτη πρόβα της Ελλάδας τη Μεγάλη Δευτέρα, ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε αποκλειστικά στο FTHIS.GR.

Μεταξύ άλλων, ο Φωκάς Ευαγγελινός αποκάλυψε τι είναι αυτό που του αρέσει στο "Ζάρι" και πώς θα ξεκινάει η εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή.

Δείτε επίσης! Eurovisiοn 2024: Έτσι είναι η σκηνή του φετινού διαγωνισμού

Όσα είπε ο Φωκάς Ευαγγελινός στο FTHIS.GR

-Λίγο πριν την αναχώρησή σας με την ελληνική αποστολή για το Μάλμε της Σουηδίας, θα ήθελα αρχικά να μας πείτε αν έχετε άγχος…

«Άγχος έχω πάντα για κάτι που ετοιμάζω και για κάτι που είναι καινούργιο. Ένα διπλό άγχος έχω για φέτος γιατί είναι κάτι εντελώς καινούργιο για εμένα. Τι εννοώ καινούργιο; Όταν με κάλεσε η Μαρίνα Σάττι, η ΕΡΤ και η Minos Emi για τη συνεργασία - και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό - , άκουσα ένα τραγούδι και είπα "Ναι! Επιτέλους η χώρα θα πάει με κάτι τελείως διαφορετικό". Αυτός ο ενθουσιασμός δεν μεταφράστηκε μόνο στο ότι ήταν ένα όμορφο άκουσμα, γιατί δεν είναι ένα κοινό άκουσμα, είναι διαφορετικό, ένα τραγούδι με διαφορετικές "θερμοκρασίες". Παράλληλα με την ευχαρίστηση ήταν και το άγχος για το πώς θα αποδοθεί όλο αυτό σκηνικά. Η τρίτη φάση που πέρασα, ήταν ότι πολύ γρήγορα μου ήρθε η ιδέα από το ίδιο το τραγούδι και από την ίδια την προσωπικότητα που έχει η Μαρίνα».

-Άρα δεν σας δυσκόλεψε να βρείτε πώς θα δούμε τη Μαρίνα επί σκηνής…

«Καθόλου! Έχει δημιουργηθεί τόσο δυνατή ομάδα. Η Μαρίνα είναι από τα άτομα που ενώνει κόσμους. Ο Mecnun Giasar που έκανε τη χορογραφία, η Ειρήνη που είναι χορογράφος και είναι μαζί μας, έκανε το βίντεο κλιπ και κάποιες κινήσεις τις πήραμε. Ο NMR που κάνουν τα visual. Είναι μια ομάδα που συνεργάζομαι τόσο όμορφα μαζί τους και τόσο δημιουργικά στο να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα με άξονα πάντα τη Μαρίνα. Η Μαρίνα είναι αυτή που πρέπει να αισθανθεί σταθερή και ασφαλής πάνω στη σκηνή. Οπότε όλοι εμείς δουλεύουμε γι’ αυτό. Για ένα όραμα που πιστεύω θα μας δικαιώσει στο τέλος. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ότι έχουμε πάρει από τον κόσμο όλη αυτή τη θετική ενέργεια και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

-Τι είναι αυτό που ξεχωρίσατε εσείς στο εν λόγω τραγούδι;

«Η πολυπλοκότητά του και η μη ευκολία του. Δεν είναι εύκολο τραγούδι, αλλά γίνεται εύκολα αγαπητό γιατί είναι διαφορετικό. Είναι όμορφο να συνομιλείς με διαφορετικούς ανθρώπους για το τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά και με τη Μαρίνα γι’ αυτό που θέλει να παρουσιάσει και γι’ αυτό που πρεσβεύει η ίδια. Δεν πάμε να αλλάξουμε τη Μαρίνα γιατί η Μαρίνα θα είναι στη σκηνή. Ο τρόπος διαφέρει και θα τη δούμε τελείως διαφορετικά. Επειδή γίνονται διάφορα σχόλια, δεν θα έχει καμία σχέση η σκηνική παρουσία με το βίντεο κλιπ».

-Θα μπείτε στη διαδικασία να δείτε τα στοιχήματα και σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

«Θα σας απογοητεύσω, αλλά δεν τα παρακολουθώ καθόλου. Χωρίς να φανεί εγωιστικό, δεν ακούω κανένα τραγούδι καμίας χώρας. Τα βλέπω όμως όλα όταν πάω εκεί. Είναι τηλεοπτικός διαγωνισμός, διαγωνισμός τραγουδιού, αλλά η εικόνα παίζει μεγάλο ρόλο στο τραγούδι και αφού έχουμε τόσο θετική ανταπόκριση και αρέσει το τραγούδι, η ευθύνη για την εικόνα είναι μεγαλύτερη».

-Δεν παρακολουθείτε πιο πριν για να μην επηρεαστείτε;

«Το κάνω πάντα! Κάνω focus σ΄ αυτό που με αφορά και με ενδιαφέρει. Πώς θα πω μια ιστορία σε τρία λεπτά με τον καλύτερο τρόπο. Μπορεί να είναι λάθος, μπορεί να είναι και σωστό. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει βγει σε κακό. Από την άλλη δεν το κάνω σνομπίστικα. Το κάνω με την άποψη ότι δεν θέλω να με επηρεάζει τίποτα. Δεν πα' να είναι καλύτερα φωνητικά κάποια άλλη χώρα, δεν θέλω να επηρεάζομαι εγώ».

-Έχοντας στο βιογραφικό σας δύο νίκες στη Eurovision (Το 2005 με την Ελλάδα και το 2008 με τη Ρωσία). Πάτε με άλλον "αέρα" κάθε φορά;

«Όχι! Αντιμετωπίζω τα πράγματα με την ίδια σεμνότητα που αντιμετωπίζω τα πράγματα και στη ζωή μου. Δεν ανακάλυψα ούτε την πυρίτιδα, ούτε τίποτα. Απλά έγινε μια καλή δουλειά. Πήρα δύο φορές την πρώτη θέση και είναι απλά μια εμπειρία για μένα. Είναι σημαντικό, δεν το υποτιμώ, αλλά τα καινούργια πράγματα τα αντιμετωπίζω σαν λευκή σελίδα. Η Μαρίνα αυτή τη στιγμή για μένα είναι μια λευκή σελίδα που καλούμαι να ζωγραφίσω και να συζητήσω για τον τρόπο που θα φτιάξουμε έναν καινούργιο πίνακα. Οπότε, όλο αυτό εμένα με αναζωογονεί, με κάνει να αισθάνομαι πιο νέος, πιο καινούργιος, χωρίς να αφήνουμε το παρελθόν που μπορεί να είναι ένδοξο, αλλά ποιος νοιάζετε; Η εποχή προχωράει. Σημασία έχει να προχωράς και να ακούς τα καινούργια. Της Μαρίνας το τραγούδι είναι κάτι καινούργιο για μένα, είναι μια πρόκληση για μένα. Άρα έτσι το αντιμετωπίζω».

-Πιστεύετε ότι η Ελλάδα φέτος μπορεί και να κερδίσει τον διαγωνισμό;

«Δεν πας σ’ έναν διαγωνισμό για να βγεις δεύτερος ή πέμπτος. Πας για να βγεις πρώτος. Εγώ έτσι πηγαίνω και πιστεύω σε αυτό το πράγμα και δίνω όλη την ενέργειά μου σε αυτό και παίρνω όλη την ευθύνη για το αποτέλεσμα».

-Είναι δύσκολο να έχεις μια τέτοια ευθύνη; Δηλαδή να φτιάξετε κάτι ωραίο που εκπροσωπεί μια ολόκληρη χώρα…

«Είναι δύσκολο και είναι ευθύνη αλλά έχω το θάρρος να την παίρνω. Εμένα η λέξη διαγωνισμός με εξιτάρει. Πάω κάπου να διαγωνιστώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Μπορεί να αρέσει και μπορεί να μην αρέσει. Έχω πάρει την πρώτη θέση και έχω αποκλειστεί. Δεν ντρέπομαι γι’ αυτό. Για πολλά χρόνια είμαι στη δεκάδα και πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύεις ότι κάτι καινούργιο μπορεί να το φέρεις ή να το βοηθήσεις να έρθει. Όπως εξελίσσεται ο διαγωνισμός, εξελισσόμαστε και εμείς».

-Πώς νιώσατε και ποιά ήταν τα συναισθήματά σας αυτές τις δυο φορές που βρισκόσασταν στην ομάδα της νικητήριας χώρας;

«Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Όταν πήρα την πρώτη θέση με τη Ρωσία, ένιωσα μια ικανοποίηση επαγγελματική. Όταν πήρα την πρώτη θέση με την Ελλάδα αισθάνθηκα…συγκινούμαι ακόμα και τώρα που το λέω. Η Έλενα Παπαρίζου έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Όχι μόνο επειδή πήρε την πρώτη θέση, αλλά γιατί είναι ένα ξεχωριστό άτομο. Ξεχωριστή είναι και η Μαρίνα και από τότε έχω να νιώσω αυτή τη "δόνηση"».

-Το ίδιο;

«Ναι! Με αυτό το τραγούδι ένιωσα ότι μπορούμε να πάμε μπροστά. Γιατί; Γιατί είναι διαφορετικό. Μου αρέσουν τα διαφορετικά πράγματα, αλλιώς θα ήμουν σε ένα τέλμα. Θα έλεγα "ξέρω! Θα κάνουμε αυτό το εφέ, αυτό το εύρημα". Θα σου πω λοιπόν, ότι εδώ δεν υπάρχει κανένα εύρημα, αλλά είναι τρία λεπτά ευρηματικά».

-Αγχώνεστε για τις δυσκολίες που μπορείτε να βρείτε μπροστά σας με την παραγωγή της κάθε χώρας που βρίσκεται ο διαγωνισμός όταν θα ξεκινήσουν οι πρόβες;

«Τις έχω αντιμετωπίσει από πριν. Έχω σκεφτεί ποια είναι η δυσκολία στα πράγματα σε ό,τι αποφασίζω. Άρα, προσπαθώ να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες λάθους. Αυτό δίνει περισσότερη σιγουριά στον καλλιτέχνη. Κακά τα ψέματα δεν είναι ο Φωκάς, είναι η ομάδα και στη σκηνή είναι η Μαρίνα. Η Μαρίνα πρέπει να αισθανθεί 100% σιγουριά γι’ αυτό που φέρει, γι’ αυτό που την περιβάλλει και γι’ αυτό που καλείται να ερμηνεύσει».

-Τι μπορούμε να αποκαλύψουμε για τη σκηνική εμφάνιση της Μαρίνας;

«Η Μαρίνα ξεκινάει το βίντεο κλιπ και κρατάει μια ταμπέλα που γράφει "Eurovision Tour". Τώρα θα λέει "Eurovision stage tour"».

-Έτσι ξεκινάει λοιπόν…

«Να πούμε ότι δεν έχει καμία σχέση η σκηνική παρουσία με το βίντεο κλιπ. Ούτε αισθητικά, ούτε τίποτα».

-Έμπνευση από πού αντλείτε;

«Από την ίδια την Μαρίνα. Έχει κάτι μοναδικό η Μαρίνα. Μια αμεσότητα στον τρόπο που εκφράζεται. Είτε αυτό είναι δυναμικό, είτε είναι ευαίσθητο, είτε χαριτωμένο. Διαβάζετε και αυτό το έχω εκμεταλλευτεί».

*Πηγή φωτογραφιών: NDP, PapadakisPress, Zumapress, abacapress

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR