counter

Μήπως είσαι αντιρρησίας;

Μήπως είσαι αντιρρησίας;
Μήπως είσαι αντιρρησίας;

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία φίλε-φίλη, αναγνώστη, έχεις βρει τα σκούρα, επαναλαμβανόμενα. Αυτή η κατηγορία, βασικά, δεν πολυ παλεύεται. Γίνεσαι υπερ του δέοντος ανταγωνιστικός, που το να αλλάξεις γνώμη για κάτι, το θεωρείς ήττα. Αυτομαστιγώνεσαι, συνεχώς, αλλά αρκεί που μένεις πιστός στις απόψεις σου. Είσαι, λοιπόν, ο λεγόμενος αντιρρησίας. Έχεις επιφυλλάξεις, για τα πάντα και τους πάντες. Δεν περνάς καλά, αλλά εκεί εσύ, βαστάς, δεν αλλάζεις πλεύση. Σου αφιερώνω, λοιπόν, ένα πολύ ωραίο παράδειγμα. 

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που ενώ αγαπιούνται, σκοτώνονται. Αυτό, γιατί η μεν γυναίκα είναι πολύ οργανωτική και π.χ. για να ξεκουραστεί της αρέσει να βλέπει το χώρο της σε τάξη, ενώ αντιθέτως ο άντρας είναι παρορμητικός και του αρέσει να πετάει τα πράγματα δεξιά αριστερά, να μεταφέρει τα αντικείμενα που υπάρχουν στο τραπέζι για να απλώσει τα πόδια και πάει λέγοντας. Ενώ, αυτοί οι δυο άνθρωποι μιλάνε ελληνικά, στην πραγματικότητα μιλάνε δυο διαφορετικές γλώσσες. Χρειάζονται μεταφραστή. Οδηγήθηκαν σε βοήθεια ψυχολόγου, με αποτέλεσμα, φεύγοντας, να έχουν κατανοήσει ο ένας τον άλλον, καθώς διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κόντρα τους, δεν οδηγούσε πουθενά, πέρα από την αποξένωσή τους, και έτσι αποφάσισαν να βρούνε λύση. Τις μισές μέρες το σπίτι θα είναι σε τάξη, τις άλλες μισές θα είναι πιο χύμα. Με αυτόν τον τρόπο και οι δυο έμειναν ευχαριστημένοι.

Αν εν ολίγοις επιθυμείς να συνυπάρχεις με κάποιον, λύσεις υπάρχουν σε όλα και για όλα. Αν θες να παραμείνεις αντιρρησίας από την άλλη, και τροφοδοτείσαι από γκρίνιες και αρνητισμούς, μη θέλοντας να αντικρίσεις μια πιο όμορφη οπτική στη ζωή σου, τι να πω, πέρα από, καλά κουράγια..!!!!

Ωστόσο, μια διαφορετική οπτική, είναι ένα άλλο παράδειγμα. Σε έχουν στήσει. Αντί να εκνευριστείς και τσακωθείς, όταν σου ζητήσουν συγνώμη που σε έκαναν να περιμένεις, μπορείς να απαντήσεις: "Κανένα πρόβλημα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να περάσω χρόνο με τον εαυτό μου".  Ετσι, ούτε εσύ θα χαλαστείς, ούτε και θα χαλάσεις την βραδυά σας, και φυσικά θα εκπέμπεις θετικότητα.Με δυο λόγια, όλα εξαρτώνται από το πως βλέπεις τα πράγματα!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR