counter

"Θα σας εκμυστηρευτώ μια αδυναμία μου..."

"Θα σας εκμυστηρευτώ μια αδυναμία μου..."
"Θα σας εκμυστηρευτώ μια αδυναμία μου..."

Σήμερα θα σου εκμυστηρευτώ μια αδυναμία μου. Αν θέλεις δοκίμασε να βρεις την δική σου αδυναμία και για ποιους λόγους αντιδράς κατά συρροή με τον ίδιο τρόπο. Αναρωτήσου, γιατί επαναλαμβάνεις κάποια πράγματα στη ζωή σου. Είσαι θύμα ή κάνεις ότι κάνεις, συνειδητά; Σε τι σε οφελεί; Αν συνειδητοποιήσεις ότι κάπου σε οφελεί, τότε απλά πάψε να παραπονιέσαι.

Πολλές φορές, μου λένε δικοί μου άνθρωποι:" Γιατί είσαι τόσο γενναιόδωρη με τον κόσμο; Γιατί κάθεσαι και ακούς τον καθένα και το πρόβλημά του; Γιατί σκίζεσαι για όλους; Γιατί θες να βοηθάς όσους περισσότερους μπορείς; Τι πρόβλημα έχεις τελικά; Δεν έχεις διαπιστώσει ακόμα, ότι σε εκμεταλλεύονται;” Η απάντηση για μένα είναι απλή. Γιατί το απολαμβάνω. Δεν με εμεταλλεύεται κανείς, εν αγνοία μου. Μου αρέσει να βοηθώ και ας λαμβάνω, εννίοτε, ακόμα και την αχαριστία. Δεν με πονάει και αν με πονέσει θα είναι για κλάσματα δευτερολέπτου, μέχρι να αποβάλλω την σκέψη του. Δεν θα αλλάξω εγώ, σκέφτομαι, γιατί κάποιοι είναι ψυχροί εκτελεστές. Οι αξίες μου, ορίζουν την συμπεριφορά μου και τον τρόπο που αντιδρώ.

Είναι η κινητήριος δύναμη, για ότι αποφασίζω να κάνω. Με τις αξίες μου, επιλέγω τι θα κάνω και με τα κριτήριά μου, αξιολογώ αν είναι ή όχι σωστό. Αντίστοιχα και ο άλλος αντιδρά, με τις δικές του αξίες. Μην απογοητευθείς, όταν συνειδητοποιήσεις ότι κάποιοι, απλά δεν έχουν. Μέσα στο πρόγραμμα της ζωής είναι οι σφαλιάρες, για να γίνεις πιο δυνατός. Όχι, για να αλλάξεις το καλό και συνάμα ευγενικό σου στοιχείο, επειδή η πλειοψηφία έχει συμφέροντα ως προς τις πράξεις τους. Όχι. Περνάς την όποια δοκιμασία, μάλλον σαν τεστ, για να διαλέξεις τον δρόμο σου. Θα μπορέσεις,άραγε να διατηρήσεις την καλοσύνη και μετά από την όποια κακιά πράξη έχεις υποστεί; Θεωρώ ότι μπορείς. Το καλό το λαμβάνουμε πίσω.

Με την καλή δουλειά, με την υπομονή,( η οποία είναι αρετή ), με τους καλούς τρόπους, θα πηγαίνεις μόνο μπροστά. Και ας είναι ο δρόμος πιο δύσκολος. Μην αμφισβητήσεις ποτέ την καλή πράξη. Μην επιτρέψεις να σε μεταμορφώσουν σε άγριο ζώο που κατασπαράζει ότι βρει στο πέρασμά του. Είναι λυπηρό. Προσωπικά, έχω επιλέξει να απομακρύνομαι από την αδικία, χωρίς να καταναλωθώ σε περιττές κουβέντες που ούτως ή άλλως, δεν θα μου χρησιμεύσουν πουθενά. Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Στους αυθεντικούς,αληθινούς και στα κακά αντίγραφα.Ας επιλέγουμε την αλήθεια και την ειλικρίνεια.Μπορεί να μην μας κρατήσει με πολλούς τριγύρω μας, αλλά θα μας κρατήσει με τους σωστούς.  

Η γυμναστική έχει θετική και μόνο πλευρά. Όταν είσαι στενοχωρημένος, αντί να κατευθυνθείς ως προς το ψυγείο, βγες έξω και περπάτησε. Όταν είσαι θυμωμένος και θες κάπου να ξεσπάσεις, ξέσπασε με jogging, το τετράγωνο του σπιτιού σου. Θα επιστρέψεις πιο ήρεμος. Όταν είσαι ευτυχισμένος, διατήρησέ το με την όποια γυμναστική έχεις επιλέξει, καθώς ορμόνες ευτυχίας ρέουν στο σώμα μας, με την άσκηση και βοηθούν στην συντήρηση της ευτυχίας.Εγώ σήμερα σου έχω βγάλει ένα πρόγραμμα που θα δουλέψεις γλουτούς, απαγωγούς, στήθος, πλάτη. Κάνε όσες επαναλήψεις μπορείς.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR