1. Βράζετε τα σκόρδα σε άφθονο νερό για 8-10 λεπτά και χύνετε το ζουμί. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζετε και τα πολτοποιείται.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει . Το σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε την κανέλα, τον χυμό του λεμονιού, τον πολτό από τα σκόρδα και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο με δυο φλιτζάνια νερό .
3. Σιγοψήνετε με σκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας για 40 –45 λεπτά. Τέλος κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και πέντε λεπτά μετά ρίχνετε τα καρύδια, ανακατεμένα με το αλάτι, το πιπέρι και το γαρύφαλλο ή το κύμινο . Ξαναβάζετε στη φωτιά την κατσαρόλα να πάρει μια μόνο βράση και κατεβάζετε αμέσως για να μη «μαυρίσει» η σάλτσα από το καρύδι. Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό μαζί με την σάλτσα του.
Extra Tip: Η κατανάλωση καρυδιών μετά από ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικό λίπος φαίνεται να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στις αρτηρίες από τις βραχυπρόθεσμες βλάβες του ζωικού λίπους, σε σύγκριση με το ελαιόλαδο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of the American College of Cardiology» το 2006. Επιπλέον, η αργινίνη που περιέχουν αυξάνει την παραγωγή νιτρικού οξέος, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ευκαμψίας των αρτηριών, μειώνοντας την πιθανότητα παρουσίασης θρόμβων. Έτσι, περιορίζεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικά επεισόδια και έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Πηγή: www.mirsini.gr
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)