Ο Πέτρος Συρίγος έφτιαξε λαχανοντολμάδες με κρεμώδη σάλτσα στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά.
- 1 αφράτο λάχανο (1,5 – 2 κιλά)
- 700 γρ. κιμά (χοιρινό ή μοσχαρίσιο)
- 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα μαϊντανό σκόρδο
- 1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες
- ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
- 4 κούπες νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κούπα ελαιόλαδο
Υλικά για σάλτσα
- 5 κ.σ. βούτυρο
- 5 κ.σ. αλεύρι
- το ζωμό από τους λαχανοντολμάδες
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- άνηθo
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τον Πέτρο Συρίγο να φτιάχνει τη συνταγή της ημέρας:
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)