counter

Kατερίνα Καραβάτου: Αποκαλύπτει στο FTHIS.GR τη συνταγή της για λαχανοντολμάδες

Kατερίνα Καραβάτου: Αποκαλύπτει στο FTHIS.GR τη συνταγή της για λαχανοντολμάδες
Kατερίνα Καραβάτου: Αποκαλύπτει στο FTHIS.GR τη συνταγή της για λαχανοντολμάδες

Κατερίνα Καραβάτου

Από τη Νάνσυ Μητροπούλου

Τη δική της εκδοχή για λαχανοντολμάδες αποκάλυψε στο FTHIS.GR η Κατερίνα Καραβάτου. Η Κατερίνα Καραβάτου έχει ως αγαπημένη συνταγή των γιορτών το συγκεκριμένο πιάτο και κάθε χρόνο δεν παραλείπει να το γεύεται μαζί με την οικογένειά της.

Λαχανοντολμάδες

  • 1  λάχανο

για την γέμιση

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
  • 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 2 ξερά κρεμμύδια λιωμένα
  • 200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ή άνηθο ή και τα δύο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι,πιπέρι

για το αυγολέμονο

  • 3 αυγά
  • χυμός από 3 λεμόνια

Εκτέλεση: 

Καθαρίζουμε τα φύλλα του λάχανου και αφαιρούμε το κοτσάνι σκάβοντας το με ένα μαχαίρι. Το ρίχνουμε ολόκληρο σε μία κατσαρόλα με καυτό, αλατισμένο νερό για 5-10 λεπτά, με το άνοιγμα, να ακουμπάει στον πάτο της.

Βγάζουμε όσα φύλλα έχουν μαλακώσει και συνεχίζουμε το ζεμάτισμα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα φύλλα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα ξερά και φρέσκα κρεμμυδάκια.

Μόλις σοταριστούν, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον κιμά.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τον κιμά, το ρύζι και τα κρεμμυδάκια ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό ή τον άνηθο και το δυόσμο. Αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα λίγο να κρυώσει.

Τυλίγουμε τους ντολμάδες σαν φλογέρες. Πριν τους βάλουμε στην κατσαρόλα, στρώνουμε τον πάτο της με φύλλα λάχανου, μέχρι να καλυφθεί.

Τοποθετούμε τους ντολμάδες σε στρώσεις μέσα στην κατσαρόλα. Βάζουμε πάνω από κάθε στρώση φύλλα λάχανου. Πάνω από την τελευταία στρώση βάζουμε ένα πιάτο σαν βάρος, για να μη μετακινούνται οι ντολμάδες στο βράσιμο και προσθέτουμε 1,5 ποτήρι του νερού ζεστό νερό.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου ½ -3/4 της ώρας.

Όταν γίνουν, χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι και τα αυγοκόβουμε.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR