Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης έφτιαξε πασχαλινά τσουρέκια στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγωνστόπουλου.
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 280 γρ. ζάχαρη
- 22 γρ. ξηρή μαγιά
- 200 ml γάλα πλήρες
- 90 ml νερό
- 80 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 μεσαία αυγά
- 1 1/2 κ.γ. μαχλέπι
- 1 1/2 κ.γ. κάρδαμο ( ή αλλιώς κακουλέ)
- 1/2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη μια βανίλια ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τον Δημήτρη Μακρυνιώτη να μας δείχνει τη συνταγή για τα πασχαλινά τσουρέκια :
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)