counter

Συνταγή για λαβράκι με κρέμα κουνουπιδιού από τη Γωγώ Δελογιάννη

Συνταγή για λαβράκι με κρέμα κουνουπιδιού από τη Γωγώ Δελογιάννη
Συνταγή για λαβράκι με κρέμα κουνουπιδιού από τη Γωγώ Δελογιάννη

Η Γωγώ Δελογιάννη μας προτείνει σήμερα μια νόστιμη συνταγή για λαβράκι με κρέμα κουνουπιδιού.

" Πολλές φορές στα επίσημα γεύματα φροντίζουμε να έχουμε και ένα πιάτο με βάση κάποιο ψάρι. Αυτό, οφείλουμε παραδοσιακά, να το σερβίρουμε πριν από το κρέας και ποτέ μετά, για να έχουμε όσοι τρώμε μια σταδιακή κορύφωση στις γεύσεις, από την πιο ελαφριά, στην πιο έντονη. Μπορούμε όμως και να βγάλουμε παράλληλα το ψάρι και το κρέας στο τραπέζι μας, ώστε οι καλεσμένοι μας να διαλέξουν οι ίδιοι αν θέλουν να φάνε και από τα δύο πιάτα και με ποια σειρά.

Έτσι, λέω εγώ τώρα. Εσείς ό,τι θέλετε να κάνετε.

Πάμε να τα δούμε όλα.

Για το λαβράκι χρειαζόμαστε:

  • 60 γρ. ελαιόλαδο 
  • 1 λαβράκι περίπου 700 γρ. 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 

Φιλετάρουμε το ψάρι και κρατάμε τα κόκαλα και το κεφάλι. 

Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε το λαβράκι στο τηγάνι, ώστε να ροδίσει και από τις 2 πλευρές. 

Για το ζωμό ψαριού χρειαζόμαστε: 

  • τα κόκαλα του ψαριού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 2 κλωνάρια θυμάρι 
  • 1200 ml νερό 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζουμε, μέχρι να μειωθεί ο όγκος στα 2/3. 

Για την κρέμα κουνουπιδιού:

  • 800 ml ζωμό ψαριού 
  • 50 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 
  • 300 γρ. κουνουπίδι 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι 
  • πιπέρι 

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το πλένουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, το βάζουμε να βράσει στο ζωμό. Όταν μαγειρευτεί το κουνουπίδι, το βάζουμε στο μπλέντερ με το ζωμό που έχει μείνει και την κρέμα και το χτυπάμε για να γίνει κρέμα. 

Αρωματίζουμε με το λεμόνι, χυμό και ξύσμα και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι. 

Για τα σοτέ φρέσκα κρεμμυδάκια:

  • 3 πράσα 
  • αλάτι 
  • 1 κ.σ. βούτυρο 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα στη μέση και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 8’. 

Σκουπίζουμε σε χαρτί, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με βούτυρο και αλατίζουμε. 

Όλα έτοιμα!Σερβίρουμε την κρέμα σε ρηχό πιάτο και από πάνω το ψάρι με την πέτσα προς τα πάνω και τα κρεμμυδάκια".

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR