Η Γωγώ Δελογιάννη έφτιαξε στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά, το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από τα μελομακάρονα.
- 250 γρ. ηλιέλαιο
- 250 γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ
- 70 γρ. κονιάκ
- 180 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρικής
- 200 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρ
- η 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 2 κ.γ. κανέλα
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
- 840 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. νερό
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ.μέλι
- 3 στικ κανέλας
- 3 γαρίφαλα
- 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
- 500 γρ. καρύδια σπασμένα
Δείτε επίσης - Νόστιμα & τραγανά μελομακάρονα: Η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τη Γωγώ Δελογιάννη να μας δείχνει τη συνταγή με τα μελομακάρονα :
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)