- Κόψτε τα κεφάλια από τις σαρδέλες και απαλά µε τον αντίχειρά σας σπρώξτε από την πλευρά της κοιλιάς προς τα πίσω για να ανοίξει στη µέση η σαρδέλα. Βγάλτε το κόκαλο, ξεπλύνετε και τοποθετήστε σε ένα ταψί µε απορροφητικό χαρτί. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες σαρδέλες.
- Ρίξτε στο µίξερ τις πιπεριές µαζί µε το µισό ελαιόλαδο και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα (δεν θέλουµε να γίνει κρέµα).
- Βάλτε σε ένα βαθύ µπολ µαζί µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι και τον χυµό λεµόνι, ανακατέψτε καλά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι και προσεκτικά βάλτε µέσα µία µία τις σαρδέλες.
- Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες µέχρι να «ψηθούν» τα ψάρια.
- Βγάλτε από το ψυγείο, σουρώστε από τη µαρινάτα και σερβίρετε σε πιατέλα σαν ορεκτικό ή µεζέ. Συντηρήστε µέσα στη µαρινάτα αν δεν καταναλωθούν άµεσα.
Κόστος συνταγής: 10€
Πηγή: Περιοδικό