X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Σαρδέλες μαρινάτες με πιπεριά Φλωρίνης

Σαρδέλες μαρινάτες με πιπεριά Φλωρίνης

  • Κόψτε τα κεφάλια από τις σαρδέλες και απαλά µε τον αντίχειρά σας σπρώξτε από την πλευρά της κοιλιάς προς τα πίσω για να ανοίξει στη µέση η σαρδέλα. Βγάλτε το κόκαλο, ξεπλύνετε και τοποθετήστε σε ένα ταψί µε απορροφητικό χαρτί. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες σαρδέλες.

 

  • Ρίξτε στο µίξερ τις πιπεριές µαζί µε το µισό ελαιόλαδο και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα (δεν θέλουµε να γίνει κρέµα).

 

  • Βάλτε σε ένα βαθύ µπολ µαζί µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι και τον χυµό λεµόνι, ανακατέψτε καλά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι και προσεκτικά βάλτε µέσα µία µία τις σαρδέλες.

 

  • Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες µέχρι να «ψηθούν» τα ψάρια.

 

  • Βγάλτε από το ψυγείο, σουρώστε από τη µαρινάτα και σερβίρετε σε πιατέλα σαν ορεκτικό ή µεζέ. Συντηρήστε µέσα στη µαρινάτα αν δεν καταναλωθούν άµεσα.  

 

Κόστος συνταγής: 10€  

Πηγή: Περιοδικό

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)