X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Ριζότο με σπαράγγια λεμόνι και κρόκο Κοζάνης

Ριζότο με σπαράγγια λεμόνι και κρόκο Κοζάνης

  • Ζεστάνετε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και κρατήστε τον ζεστό.

 

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το κρεμμύδι και τον κρόκο Κοζάνης.

 

  • Ανακατέψτε και μαγειρέψτε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και γίνει "διάφανο".

 

  • Προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε το ανακάτεμα, έως ότου όλοι οι κόκκοι γυαλίσουν και καλυφθούν από βούτυρο.

  • Ξεκινήστε να προσθέτετε σταδιακά το ζωμό.

 

  • Προσθέστε στο ρύζι μια κουτάλα ζωμό και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί.

 

  • Συνεχίστε την ίδια διαδικασία κουτάλα- κουτάλα, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να απορροφηθεί πλήρως από το ρύζι, το οποίο θα πρέπει να έχει μαλακώσει αρκετά.

 

  • Στο μεταξύ βράστε για λίγο σε νερό ή στον ατμό τα σπαράγγια.

 

  • Θα πρέπει να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους και να "κρατάνε" στο δόντι.

 

  • Στραγγίστε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.

 

  • Προσθέστε στο ριζότο το χυμό λεμόνι και το τριμμένο τυρί.

 

  • Σερβίρετε το ριζότο αμέσως, βάλτε από πάνω σπαράγγια, λίγο ξύσμα από λεμόνι και πασπαλίστε με τριμμένο τυρί.

 

Tips: Μην μπείτε στον πειρασμό να βάλετε όλο το ζωμό μαζί. Η σταδιακή προσθήκη του είναι αυτή που "χυλώνει" το ριζότο. Το σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)