Η ρεβυθάδα είναι μία εύκολη συνταγή της Γωγώς Δελογιάννη η οποία δε χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία για να την ετοιμάσετε σύμφωνα με τη γνωστή σεφ. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μουλιάσετε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ.
Ρεβυθάδα - Υλικά:
- 350 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα για 1 βράδυ
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ντοματάκι κονκασέ
- ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο
- χυμό λεμονιού
- αλάτι πιπέρι
Ρεβυθάδα - Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και το καρότο για 3’-4’, μέχρι να μαραθούν, ξέρετε πια.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια και την ντομάτα και βράζουμε όλα τα υλικά παρέα, για περίπου 60’ σε μέτρια φωτιά.
- Τελειώνουμε με τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο κατά βούληση. Τόσο απλά!
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)