counter

Ρεβυθάδα με ντομάτα από τη Γωγώ Δελογιάννη

Ρεβυθάδα με ντομάτα από τη Γωγώ Δελογιάννη
Ρεβυθάδα με ντομάτα από τη Γωγώ Δελογιάννη

Η ρεβυθάδα είναι μία εύκολη συνταγή της Γωγώς Δελογιάννη η οποία δε χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία για να την ετοιμάσετε σύμφωνα με τη γνωστή σεφ. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μουλιάσετε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ.

Ρεβυθάδα - Υλικά:

  • 350 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα για 1 βράδυ 
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο 
  • 400 γρ. ντοματάκι κονκασέ 
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή  
  • 1 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο 
  • χυμό λεμονιού 
  • αλάτι πιπέρι 

Ρεβυθάδα - Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και το καρότο για 3’-4’, μέχρι να μαραθούν, ξέρετε πια.
  2. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και την ντομάτα και βράζουμε όλα τα υλικά παρέα, για περίπου 60’ σε μέτρια φωτιά.
  3. Τελειώνουμε με τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο κατά βούληση. Τόσο απλά!
FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR