X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Ραβιόλια με μοσχάρι & μαντζουράνα

Ραβιόλια με μοσχάρι & μαντζουράνα

  • Πλύνετε καλά τα λαχανικά, ξεφλουδίστε τα καρότα και χοντροκόψτε τα.


  • Σε µια κατσαρόλα ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε µέχρι να µαλακώσουν τα κρεµµύδια.


  • Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας χοντροκοµµένο µέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώµα. Ρίξτε το κρέας µέσα στα λαχανικά όταν αυτά είναι έτοιµα και σβήστε µε το κρασί, προσθέστε νερό να τα σκεπάσει, βάλτε το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει µέχρι να µαλακώσει. Ελέγχετε την υγρασία ενώ πρέπει να υπολογίσετε να µείνουν υγρά γιατί θα χρησιµοποιηθούν για τη σάλτσα.


  • Σε ένα µεγάλο µπολ σπάστε τα αυγά και χωρίστε τους κρόκους. Προσθέστε το αλεύρι και το λάδι και ζυµώστε µέχρι να δηµιουργηθεί µια σκληρή ζύµη. Τυλίξτε µε µεµβράνη και βάλτε στο ψυγείο για µισή ώρα. Όταν το κρέας έχει µαγειρευτεί, βγάλτε από την κατσαρόλα µε µια κουτάλα και βάλτε σε ένα µπολ.


  • ∆ιαλύστε µε τα χέρια σας το κρέας τραβώντας το από τις ίνες, προσθέστε το τυρί κρέµα και την παρµεζάνα, ελέγξτε το αλάτι και ανακατέψτε πολύ καλά µε ένα πιρούνι (αν είναι πολύ στεγνή η γέµιση, προσθέστε λίγη από τη σάλτσα).


  • Βγάλτε τη ζύµη από το ψυγείο και  κόψτε στα 4. Αλευρώστε τον πάγκο σας και µε τον πλάστη ανοίξτε σε πολύ λεπτά, µακρόστενα φύλλα. Βάλτε στη σειρά και µε απόσταση, ανάλογα µε το µέγεθος που θέλετε να βγουν τα ραβιόλια, µια κουταλιά γέµιση και µε ένα πινελάκι περάστε γύρω γύρω από τη γέµιση νερό για να κολλήσει το δεύτερο φύλλο.


  • Ανοίξτε µε τον πλάστη το επόµενο φύλλο και απλώστε µε προσοχή, πατήστε από πάνω µε το δάχτυλό σας έτσι ώστε να µην εγκλωβιστεί αέρας µέσα στη γέµιση. Κόψτε µε ένα µαχαίρι στρογγυλά τα ραβιόλια χρησιµοποιώντας ένα ποτήρι ή τσέρκι για οδηγό.

  • Βάλτε νερό να βράσει και ρίξτε ένα ένα τα ραβιόλια για 2 µε 3 λεπτά µέχρι να ψηθεί η ζύµη. Σε ένα τηγανάκι δίπλα ρίξτε λίγη από τη σάλτσα και µε µια τρυπητή κουτάλα βάλτε µέσα τα ραβιόλια, προσθέστε ελαιόλαδο, τριµµένη παρµεζάνα, φύλλα µαντζουράνας και σερβίρετε.

 


Κόστος συνταγής: 10€ 

Πηγή: Περιοδικό 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)