X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Πικάντικος κορμός σοκολάτας με τσίλι & μέντα

Πικάντικος κορμός σοκολάτας με τσίλι & μέντα

  • Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε µέτρια φωτιά και προσθέστε την κρέµα γάλακτος µέχρι να πάρει βράση. Ελέγχετε συχνά για να µη φουσκώσει. Παράλληλα βάλτε τη σοκολάτα πάνω σε ένα ξύλο κοπής και ψιλοκόψτε τη µε ένα πριονωτό µαχαίρι.

 

  • Προσθέστε τη σοκολάτα µέσα στην κρέµα και ανακατέψτε µέχρι να λιώσει τελείως. Μεταφέρετε σε ένα µπολ και βάλτε αµέσως τη µέντα ψιλοκοµµένη.

 

  • Κόψτε όσο καλύτερα µπορείτε την πιπεριά και προσθέστε µαζί µε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε και αφήστε για 20 λεπτά µέχρι να πέσει η θερµοκρασία του γλάσου.

 

  • Απλώστε µια λαδόκολλα στον πάγκο σας και πάνω της τοποθετήστε το παντεσπάνι, µε µια κουτάλα ρίξτε όση σοκολάτα επιθυµείτε και βάλτε όπως είναι στο ψυγείο να σφίξει για 20 λεπτά.

 

  • Βγάλτε και τυλίξτε το παντεσπάνι µαζί µε τη λαδόκολλα για να κρατάει τον κορµό κλειστό ενώ στρίβετε τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραµέλα.

 

  • Αφήστε ξανά στο ψυγείο για 10 λεπτά και ύστερα απολαύστε – µε µέτρο όµως γιατί καίει!

 

 

Κόστος συνταγής: 5€ 

Πηγή: Περιοδικό

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)