counter

Φέτα ψητή με κύμινο και σκόρδο!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

  • Φέτα ψητή με κύμινο και σκόρδο
  • 1 κομμάτι φέτα
  • 1 κ.γ. σπόροι από κύμινο
  • 1κ.γ. μαυροκούκι
  • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 3 αραβικές ή ελληνικές πίτες (για το σερβίρισμα)
  • Ελαιόλαδο
Φέτα ψητή με κύμινο και σκόρδο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο και στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί σας.

Τοποθετείτε ολόκληρο το κομμάτι φέτας και πασπαλίζετε με τους σπόρους από το κύμινο, το μαυροκούκι, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού.

Αφού ραντίσετε με ελαιόλαδο, ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα και να μαλακώσει. Όχι όμως τα λιώσει!

Πέντε λεπτά πριν το τέλος ζεσταίνετε τις πίτες σε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δυο πλευρές.

Σερβίρετε τη φέτα ζεστή, συνοδευόμενη από τις πίτες.

 

MOST POPULAR