counter

Πέθανε ο Γιώργος Μπλάνας: Το "αντίο" του Γιάννη Στάνκογλου

Πέθανε ο Γιώργος Μπλάνας: Το "αντίο" του Γιάννη Στάνκογλου
Πέθανε ο Γιώργος Μπλάνας: Το "αντίο" του Γιάννη Στάνκογλου

Θλίψη στον χώρο των γραμμάτων, αφού έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος ποιητής και μεταφραστής Γιώργος Μπλάνας.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μπλάνας

Ο Γιώργος Μπλάνας γεννήθηκε το 1959 στο Αιγάλεω. Είχε κάνει σπουδές που αφορούν το αντικείμενο της βιβλιοθηκονομίας. Όπως γράφει το literature.gr, το 2015, έλαβε το κρατικό βραβείο μετάφρασης ξένης λογοτεχνίας για την μετάφρασή για το έργο “Ζωή και Πεπρωμένο” του Βασίλι Γκρόσμαν, ενώ παλαιότερα είχε τιμηθεί με το βραβείο του περιοδικού “Διαβάζω” για την ποιητική συλλογή του “Στασιωτικά [1-50]” καθώς και με τον έπαινο “Κάρολος Κουν” για τη μετάφραση της τραγωδίας του Ευριπίδη “Ηρακλής Μαινόμενος”. Μεταφράσεις του έχουν χρησιμοποιηθεί σε τραγωδίες στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Η ανάρτηση του Γιάννη Στάνκογλου

Τον Γιώργο Μπλάνα αποχαιρέτησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Γιάννης Στάνκογλου, καθώς οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν. 

"Όσες τραγωδίες έχω παίξει η μετάφραση ήταν δικιά του. Χάσαμε έναν μεγάλο ποιητή, έναν μεγάλο μεταφραστή αλλά κυρίως έναν μεγάλο Άνθρωπο……..πληγή… Αντίο καλέ μου φίλε!!!!….. Με ποιον θα μιλάω τώρα πριν τα δύσκολα;" έγραψε ο Γιάννης Στάνκογλου.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR