counter

Ματίνα Παγώνη: Το επάγγελμα που ασκεί ο σύζυγός της, το βιογραφικό και άγνωστες λεπτομέρειες για εκείνη

Ματίνα Παγώνη: Το επάγγελμα που ασκεί ο σύζυγός της, το βιογραφικό και άγνωστες λεπτομέρειες για εκείνη
Ματίνα Παγώνη: Το επάγγελμα που ασκεί ο σύζυγός της, το βιογραφικό και άγνωστες λεπτομέρειες για εκείνη

H Ματίνα Παγώνη έγινε γνωστή σε όλους μας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όμως η ίδια είναι δωσμένη στην Ιατρική εδώ και αρκετά χρόνια, και μάλιστα έχει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό.

Είναι ιδιαίτερα προσιτή και αγαπητή στο κοινό, και το βιογραφικό, ο σύζυγός της αλλά και γενικές λεπτομέρειες για εκείνη ανήκουν στις πιο συχνές αναζητήσεις της Google, όπως είναι και τα γενέθλιά της.

Ματίνα Παγώνη - Πάμε να δούμε λοιπόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για εκείνη:

  • Η Ματίνα Παγώνη είναι Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς
  • Γεννήθηκε στο Άργος, από όπου είναι και η καταγωγή της
  • Η Ματίνα Παγώνη σπούδασε στην Ιατρική σχολή της Νεάπολης στην Ιταλία
  • Είναι παθολόγος και μάλιστα έχει θητεύσει στο γενικό νοσοκομείο της Λήμνου, το Γ.Ν. Α. «Η ΕΛΠΙΣ» ως Επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ, το Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ως Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ και μετά ως Διευθύντρια της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
  • Αφού τελείωσε την ειδικότητά της, η Ματίνα Παγώνη πήγε για μετεκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τομέας Παθολογίας, Καρδιολογική Κλινική στο Λιπιδαιμικό Ιατρείο από το 1995 μέχρι το 1996
  • Πήρε μέρος σε σεμινάριο με θέμα: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ιατρών Ε.Σ.Υ. με στόχο την επιμόρφωση των γιατρών στα Κέντρων Υγείας, αναφορικά με θέματα Γενικής Ιατρικής και ορίσθηκε Συντονιστής Προγραμμάτων Συνεχούς Κατάρτισης Ιατρών Των Κέντρων Υγείας
  • Έκανε εκπαίδευση στο Institute of Arteriosclerosis Research του Wilhelms-University, Münster, Germany, στο αντικείμενο «Μεταβολισμός λιποπρωτεϊνών, εργαστήριο εργαστηριακής εκπαίδευσης», στο Münster Germany.
  • ‘Εκανε την Διδακτορική Διατριβή της στην Ιατρική Αθηνών
  • Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, συνεδρίων και διεθνών δημοσιεύσεων

Ο λόγος που δεν έκανε παιδιά η Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη είναι πολύ αγαπημένη με τον σύζυγο της, αλλά δεν έχουν παιδιά. Μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή της, η ίδια είχε εξηγήσει τον λόγο: 

«Αυτό είναι ένα θέμα που δεν το έχω συζητήσει, αλλά θα το πω. Όσον αφορά τα παιδιά, μου αρέσει να παίζω μαζί τους για λίγο, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα. Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη μητέρα τους και πρέπει να είναι συνέχεια μαζί τους μέχρι να μεγαλώσουν. Επομένως αν η μητέρα δεν έχει χρόνο, το να κάνεις ένα παιδί απλώς για να λες ότι κάνεις ένα παιδί και το μεγαλώνουν η γιαγιά και ο παππούς ή μία γυναίκα εγώ είμαι κάθετα αντίθετη. Μπορεί να μην είναι σωστή η δική μου άποψη, αλλά είμαι πάντα υπέρ αυτής της άποψης. Δεν είμαι αρεστή σε όλους, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Κάνω την αυτοκριτική μου πολύ συχνά και θέλω να τα έχω καλά με τον εαυτό μου».

Ματίνα Παγώνη - Το επάγγελμα που ασκεί ο σύζυγός της και η αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή

«Στη λαϊκή με σταματάει ο κόσμος και με ρωτάει τι θα γίνει με τα καταστήματα και πότε θα βγούμε έξω. Μου έχει λείψει να βγαίνω το Σάββατο με τις φίλες μου. Είμαι παντρεμένη πάρα πολλά χρόνια, ο άντρας μου είναι γιατρός. Όταν ήμουν μικρή φορούσα μίνι, που ήταν περίεργο για την εποχή, αλλά είχα το οκ της μητέρας μου. Βάφομαι από 17 ετών, έχει συνηθίσει το χέρι και πάει μόνο του. Δε μου αρέσει ο απέναντί μου να είναι απεριποίητος. Δεν μπορώ να συνυπάρξω. Πάντα κάνω shopping therapy και ίσως υπερβάλλω. Έχω την αίσθηση ότι οποιαδήποτε επέμβαση στο πρόσωπο χαλάει τον εαυτό σου. Πρέπει να φαίνεται ότι μεγαλώνουμε. Όταν αποφασίζεις να μπεις στον συνδικαλισμό, ξέρεις ότι δεν θα έχεις προσωπική ζωή», είπε η Ματίνα Παγώνη.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR