counter

Απορίες της εβδομάδας… (Στο Stamatina' s View)

Απορίες της εβδομάδας… (Στο Stamatina' s View)
Απορίες της εβδομάδας… (Στο Stamatina' s View)

Σταύρος Θεοδωράκης Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Κι ενώ πλησιάζουν σιγά σιγά οι δημοτικές και οι ευρωεκλογές, δυο είναι οι πιο πολυσυζητημένοι υποψήφιοι: Θεοδωράκης και Βαλιαννάτος.

Δυο προσωπικότητες εκ διαμέτρου αντίθετες που για εντελώς διαφορετικούς λόγους ο καθένας,  έχουν γίνει θέμα συζήτησης σε κάθε παρέα που μιλάει ελληνικά.

Το κεφάλαιο Γρηγόρης Βαλιαννάτος, άνοιξε μετά την πρωτοφανή και ανεξήγητη διάθεση εξομολόγησης που τον διακατέχει τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες μας έχει βομβαρδίσει με ειδήσεις που αφορούν… κατά κύριο λόγο στην κρεβατοκάμαρα του.

Όλα ξεκίνησαν από την ανάρτηση του στο fb όπου μας ενημέρωσε με ένα λιτό αλλά καυστικό κείμενο ότι εδώ και αρκετά χρόνια είναι οροθετικός φορέας του AIDS. Και θα μου πεις ως εδώ καλά γιατί αυτή του η απόφαση, δείχνει έναν άνθρωπο που θέλει να κατεβεί στις εκλογές με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς σκιές (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό).  Λίγα εικοσιτετράωρα μετά όμως ακολούθησαν  αλλεπάλληλες δηλώσεις με αυστηρώς προσωπικά δεδομένα περί συνοδείας επί πληρωμή τον καιρό που ζούσε στο Λονδίνο, επαφές με 9.000 άτομα και άλλα παρόμοια.

Τον Γρηγόρη τον γνωρίζω πολλά χρόνια και πάντα τον ξεχώριζα για τη σοβαρότητα που εκπέμπει, το κοφτερό μυαλό και τον στιβαρό του λόγο. Μην ξεχνάμε ότι έχει διατελέσει επικοινωνιολόγος πίσω από πολύ επιτυχημένους πολιτικούς.

Η  επιλογή του όμως να εκθέσει όλες αυτές τις προσωπικές πληροφορίες και μάλιστα με τόσο ωμό τρόπο, με έχει ξενίσει.  Θέλω να ακούω τον Γρηγόρη να τοποθετείται σε θέματα επικαιρότητας όπως έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν, μου αρέσει να τον βλέπω να διεκδικεί και να παλεύει για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων που συχνά πέφτουν θύματα ρατσισμού όπως άλλωστε έκανε με πάθος πριν από μερικά χρόνια όταν απέκλεισαν τους gay από το σύμφωνο συμβίωσης. Δεν θέλω να ξανακούσω πιπεράτες πληροφορίες της προσωπικής τους ζωής και των επιλογών του. Αντιθέτως, ανυπομονώ να ακούσω τις απόψεις του για μια διαφορετική Αθήνα. Είναι ένας άνθρωπος που την  έχει ζήσει και από την καλή και από την ανάποδη και αυτό είναι το στοιχείο που θα έπρεπε να κάνει τη διαφορά στην καμπάνια του.

Κι ενώ μέχρι προχθές όλοι συζητούσαμε για τον Βαλιαννάτο, ήρθε η αναπάντεχη απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να κατέβει στις Ευρωεκλογές, να ταράξει για τα καλά τα νερά.

Όταν πρωτοψάρεψα την είδηση στο twitter, σκέφτηκα ότι πρόκειται για μια αδιασταύρωτη μπαρούφα που κυκλοφορεί όπως συμβαίνει συχνά στις μέρες μας.

Μέσα σε λίγες ώρες όμως βρέθηκα να διαβάζω το κείμενο του δημοσιογράφου στο protagon όπου εξηγούσε πως σε μια νύχτα εγκαταλείπει το Mega, τους Πρωταγωνιστές και το ίδιο του το site για να τρέξει μαζί με «Το ποτάμι» του.

Αν και πολιτικοποιημένος, ο Θεοδωράκης δεν είχε εκφράσει ποτέ-ανοιχτά τουλάχιστον-την επιθυμία του να πολιτευτεί. «Αυτό που προέχει τώρα είναι να σπάσουμε τη ρουτίνα της πολιτικής. Να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα νερά φέρνοντας νερό από το ΠΟΤΑΜΙ» υποστήριξε γλαφυρά μέσω της ανάρτησης του. Ο ίδιος -όπως έγραψε- δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ από τα αποτελέσματα θα κριθούν οι κινήσεις που θακάνει στις εθνικές εκλογές.

Αυτή η απόφαση του γνωστού δημοσιογράφου είναι το νούμερο ένα θέμα κουβέντας σε όλα τα πολιτικά, δημοσιογραφικά, επιχειρηματικά και καλλιτεχνικά πηγαδάκια κι έχει ήδη βρει θερμούς υποστηρικτές και ακόμα θερμότερους αμφισβητίες που μιλούν για μπαζωμένα ποτάμια και ρέματα. Έτσι δε συμβαίνει άλλωστε πάντα στην Ελλάδα;

Προσωπικά δεν ξέρω ποιες είναι οι θέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στα μεγάλα θέματα που έχουν κάνει την καθημερινότητα μας ανυπόφορη ή ποιο ήταν το κίνητρο του για να κάνει αυτή τη μεγάλη στροφή στην πορεία του, το σίγουρο όμως είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο αίμα και διαφορετικές φωνές για να προχωρήσει μπροστά.

Όποιος καταφέρει να πείσει τον κόσμο ότι θα φέρει αυτό το καινούριο και διαφορετικό, θα δει διψήφια ποσοστά που δεν θα πίστευε ούτε ο ίδιος ότι θα εξασφαλίσει στα πιο τρελά του όνειρα.

Κι εσύ κι εγώ, βαρεθήκαμε τα ψεύτικά θα αλλά και το φως στο τούνελ που αν και είναι τόσο κοντά (όπως μας λένε κάθε λίγο και λιγάκι) δεν το βλέπουμε ούτε με το κιάλι.

Θέλουμε να ξυπνήσουμε στην επόμενη μέρα. Τώρα αν θα τη φέρει «Το ποτάμι» ή ο Γρηγόρης μάλλον είναι πολύ νωρίς να το κουβεντιάσουμε.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR