counter

10 χρόνια από τη μέρα που η Ελλάδα σήκωσε το ευρωπαϊκό Κύπελλο

10 χρόνια από τη μέρα που η Ελλάδα σήκωσε το ευρωπαϊκό Κύπελλο
10 χρόνια από τη μέρα που η Ελλάδα σήκωσε το ευρωπαϊκό Κύπελλο

Euro 2004

Ήταν σαν σήμερα, 4 Ιουλίου, πριν από δέκα χρόνια όταν η Εθνική μας ομάδα ανέβηκε την κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τη στιγμή που ο Θοδωρής Ζαγοράκης σήκωνε το… τιμημένο στον ουρανό της Λισαβόνας στέλνοντας όλους τους Έλληνες στον έβδομο ουρανό!

Την 4η Ιουλίου 2004, η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είχε φορέσει… γαλανόλευκα. Οι Έλληνες είχαν κάνει… απόβαση στη Λισαβόνα και τίποτα δεν φάνταζε ικανό να τους χαλάσει τη γιορτή, ούτε καν οι οικοδεσπότες του Euro 2004, τους οποίους θα συναντούσαν στο "Ντα Λουζ" τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ για δεύτερη φορά μετά την πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ο Αγγελος Χαριστέας στο 57' πήδηξε ψηλότερα από όλους και νίκησε τον Ρικάρντο για το 1-0. Τα λεπτά κύλησαν και όταν ο Μάρκους Μερκ σφύριξε για τελευταία φορά στο παιχνίδι, ολόκληρη η Ελλάδα βγήκε στους δρόμους για να αρχίσει ένα, δίχως προηγούμενο, παραλήρημα.

Ήταν η μέρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο έγραφε τη "χρυσή" σελίδα της ιστορίας του. Είναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχει καταγραφεί ποτέ σε συλλογικό άθλημα στη χώρα μας. Ήταν η μέρα που μπήκαν οι βάσεις για να γίνουν άλματα προόδου σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τη φετινή πορεία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Πηγή: Αntenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR