Πεντανόστιμη σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο

Πεντανόστιμη σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο

Υλικά:

Κρουτόν:

  • 3 φέτες ψωμί του τοστ 
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο                                                                                                             
  • Αλάτι, Πιπέρι & Καπνιστή πάπρικα

Σαλάτα:

  • 3 φέτες μπέικον
  • 3 κ.σ καλαμπόκι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1  Iceberg                                                                                                                                             
  • Κρουτόν
  • Caesar dressing
  • Flakes Παρμεζάνας

Για το Dressing:

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 1 αντζούγια                                                                                                                                  
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ Worcestershire sauce
  • 150γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κρόκος αυγού
  • 150ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τα κρουτόν:

Κόβουμε τις φέτες του τοστ σε κύβους και τους βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς ) για 4 λεπτά.

Για τη σαλάτα:

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί.
  3. Κόβουμε το iceberg με τα χέρια , σε ακανόνιστα κομμάτια. Το προσθέτουμε στο μπολ με το μπέικον και, κατόπιν, προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα κρουτόν και το dressing Caesar. Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού η σάλτσα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες ή φιλετάκια και πασπαλίζουμε με τα flakes παρμεζάνας.

Για το Dressing: 

  1. Λιώνουμε στο γουδί το σκόρδο και την αντζούγια μέχρι να πάρουν τη μορφή ενός ομοιόμορφου πολτού. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την Worcestershire sauce και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να το μείγμα να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και, καθώς συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο. Θέλουμε το dressing μας να έχει κρεμώδη υφή. Τέλος προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
counter
MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 14 & ΧΑΛΕΠΑ
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100 - 2102594205
FAX: 210 2586740

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies (λειτουργικότητας, στατιστικών, διαφήμισης). Διαβάστε για τη πολιτική μας για τα cookies και αλλάξτε τις ρυθμίσεις