counter

Σεξ της μιας βραδιάς: Ποιοι το απολαμβάνουν περισσότερο;

Σεξ της μιας βραδιάς: Ποιοι το απολαμβάνουν περισσότερο;

Παρόλο που στις περισσότερες περιπτώσεις το «one night stand» είναι συνώνυμο του συναρπαστικού σεξ, το πρόβλημα είναι πάντα οι σκέψεις της επόμενης μέρας. Ποιες θα είναι αυτές και άραγε θα σε κάνουν να νιώσεις το ίδιο καλά όσο το προηγούμενο βράδυ;

Τι χρειάζεται να  ξέρεις; Ότι κάποιοι απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ της μιας βραδιάς και κάποιοι λιγότερο. Ναι, καλά το  υποψιάζεσαι!  Είναι θέμα φύλου.

Ποιοι απολαμβάνουν το σεξ της μιας βραδιάς;

80% των ανδρών νιώθουν θετικά συναισθήματα για τον εαυτό τους μετά το σεξ της μιας βραδιάς. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα από την παγωμένη, πλην αρκετά απελευθερωμένη σε θέματα σεξ, Νορβηγία. Φαντάζομαι ότι δε σου προκαλεί και ιδιαίτερη έκπληξη το νούμερο αυτό. Ποιο είναι, όμως, το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών; Αυτό είμαι βέβαιη ότι θα ήθελες να το μάθεις. Μάθε, λοιπόν, ότι, παρόλο που οι ειδικοί εκτιμούν πως ο αριθμός των γυναικών που στρέφονται στο περιστασιακό σεξ είναι τα τελευταία χρόνια αυξανόμενος, το ποσοστό εκείνων που αισθάνεται υπέροχα έως καλά την επόμενη μέρα αγγίζει το 54%. Πολύ μικρότερο, δηλαδή, από το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών. Με λίγα λόγια, η μία στις δύο γυναίκες μετανιώνει για το σεξ της μιας βραδιάς. Γιατί όμως; Σίγουρα θα ρωτήσεις. Για να μάθεις, συνέχισε να διαβάζεις.

Τα κρυφά αίτια

Μάθε, λοιπόν, ότι οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας αποφάσισαν να ρίξουν φως στα συναισθήματα εκείνων όσοι ενδίδουν στο πάθος της μιας νύχτας και γι’ αυτό μελέτησαν τις αντιδράσεις των δύο φύλων, καθώς και τι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτές. Τι αποκάλυψαν; Πως οι γυναίκες πράγματι είναι πιθανότερο να το μετανιώσουν σε σχέση με τους άνδρες και ότι αυτή τους η αντίδραση συνδέεται με το γεγονός ότι το γυναικείο φύλο είναι προγραμματισμένο να φέρει στον κόσμο και να φροντίσει για το μεγάλωμα ενός ή περισσότερων παιδιών. Αυτό αυτόματα θέτει ως κύριο στόχο μιας γυναίκας -έστω και σε ασυνείδητο επίπεδο- την αναζήτηση ενός σωστού, υπεύθυνου, κατάλληλου συντρόφου. Και όπως είναι γνωστό, κάποιος που εξαφανίζεται την επόμενη μέρα από τη ζωή και το κρεβάτι μιας γυναίκας, κάθε άλλο παρά κατάλληλος για εκείνη μπορεί να είναι.

Ο άνδρας, από την άλλη, μετανιώνει περισσότερο αν πει «όχι» στο περιστασιακό σεξ, αφού η εναλλαγή συντρόφων αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο που συνδέεται όχι μόνο με το αναπαραγωγικό του ένστικτο αλλά και με την επιτυχημένη πορεία, που επιβεβαιώνει τον ανδρισμό του.  Με λίγα λόγια, οι επικεφαλής της έρευνας μας υπενθυμίζουν ότι οι γυναίκες, ακόμα κι αν ενδώσουν στο πάθος της στιγμής, είναι πολύ πιθανό μετά να το μετανιώσουν, αφού υποσυνείδητα αυτό που πραγματικά ψάχνουν είναι τον κύριο Τέλειο, κατάλληλο, αδερφή ψυχή, άλλο μισό, ιδανικό σύντροφο, ή όπως αλλιώς θες πες το.

Σκέψου αν σου ταιριάζει

Όλα τα παραπάνω εξηγούν μια χαρά γιατί αν είσαι γυναίκα πιθανόν να μη νιώσεις και τόσο καλά όσο ένας άνδρας την επόμενη μέρα μετά από ένα one night stand. Θα σου συνιστούσα, ωστόσο, να βάλεις ένα ερωτηματικό για τις όποιες επιφυλάξεις μπορεί να σου προκαλέσει η εξελικτική αυτή θεωρία, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εποχή που μια γυναίκα χρειαζόταν την απόλυτη στήριξη ενός άνδρα για να μεγαλώσει τα παιδιά της έχει παρέλθει. Οι όποιες αναστολές, επομένως, για το πόσο γρήγορα θα κάνεις σεξ με κάποιον δε χρειάζεται να μπερδεύονται με τις υποσυνείδητες διαδικασίες που σχετίζονται με την αναπαραγωγή. Επιπλέον, το ασφαλές σεξ για την αποφυγή δυσάρεστων απροόπτων είναι στο χέρι σου. 

Εξάλλου, τόσο ο αυθορμητισμός όσο και η παρόρμηση είναι βασικά συστατικά για συναρπαστικό σεξ.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, αν σου τύχει το ξαφνικό και αναπάντεχο, φρόντισε να αφιερώσεις λίγα δευτερόλεπτα για σκέψη και προετοιμασία. Τι ακριβώς να σκεφτείς; Εκτός από τα μέτρα προφύλαξης, που χρειάζεται να πάρεις για ασφαλές σεξ, σκέψου και τα αισθήματα που θα νιώσεις την επόμενη μέρα. Αν εκτιμάς ότι θα είναι δυσάρεστα, τότε ίσως είναι καλύτερα να προσπεράσεις το σεξ της μιας βραδιάς! Αν όχι, ο δρόμος για να το απολαύσεις είναι ανοιχτός!

 

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne