counter

Αυτό το ήξερες για τους άπιστους;

Αυτό το ήξερες για τους άπιστους;

Τελικά υπάρχει τρόπος να τους εντοπίσεις, προφυλάσσοντας τον εαυτό σου από περιττό πόνο και απογοητεύσεις. Εκτός αν τελικά ανακαλύψεις ότι ύποπτος ή ύποπτη για απιστία μπορεί να είσαι και εσύ!   

Οι έρευνες που σου βρήκα, εξάλλου, ενοχοποιούν ακόμα και τους υπεράνω υποψίας. Αν και τίποτε απ’ όσα θα διαβάσεις δεν είναι απόλυτο ότι ισχύει, καλό είναι να τα κρατήσεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου.  Και φυσικά πριν να βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα για τους άλλους, λάβε υπόψη ότι μπορεί κι εσύ να έχεις τάση στην απιστία, αν….

Αγαπάς το twitter

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το University of Missouri,  όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κάποιος το Twitter τόσο πιο συχνά έχει στη συντροφική του σχέση συγκρούσεις που σχετίζονται με την απιστία. Να σου θυμίσω ότι προηγούμενη έρευνα έχει δείξει το ίδιο και για όσους χρησιμοποιούν σε υπερβολικό βαθμό και τα υπόλοιπα social media.  

Η ηλικία σου τελειώνει σε 9

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από βρετανική ιστοσελίδα γνωριμιών, αν τα κεράκια στην τούρτα σου λήγουν στο νούμερο 9 (είσαι δηλαδή 29, 39, 49, 59) έχεις πιο αυξημένες πιθανότητες τη συγκεκριμένη χρονιά να απατήσεις το ταίρι σου. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον σύντροφό σου. Οι ειδικοί εξηγούν ότι η μετάβαση από τη μία δεκαετία στην άλλη μπορεί να πυροδοτήσει τη γνωστή υπαρξιακή κρίση, που με τη σειρά της προτρέπει στην αναζήτηση αλλαγών. 

Έχεις ήδη απατήσει μία φορά

Ακόμα κι αν το έχεις μετανιώσει, θα δυσκολευτείς να πείσεις τους επικεφαλής της έρευνας του University of South Alabama που επιμένουν ότι όσοι έχουν απατήσει μία φορά έχουν περισσότερες πιθανότητες να επαναλάβουν ξανά το ίδιο λάθος. Το να ερευνήσεις πάντως τις βαθύτερες αιτίες που κρύβονται πίσω από αυτό που σε οδήγησε την πρώτη φορά στην απιστία, πιθανόν να μπορεί να αποτρέψει την επανάληψη στο μέλλον, εξηγούν οι ειδικοί.

Βαριέσαι;

Πρόσεξέ το αυτό! Είναι ύπουλο και μπορεί να σε οδηγήσει σε περιπέτειες με συνοπτικές διαδικασίες. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, παρόλο που ο βασικός λόγος απιστίας για το 76% από αυτούς που απατούν είναι η έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης στη μόνιμη σχέση τους, ένας επόμενος σημαντικός λόγος που οδηγεί στην απιστία είναι η ανία. Για καλύτερη πρόληψη, προσπάθησε να εντοπίσεις τον πραγματικό λόγο που βαριέσαι και να προβείς στις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή σου.

Έχεις πολλά πτυχία

Tότε είναι πιο πιθανό να απατήσεις. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα από το University of Washington. Τι άλλο αποκάλυψε η έρευνα; Ότι οι πιο πιστοί ήταν εκείνοι που δεν είχαν πτυχίο. Η ίδια έρευνα, όμως, έδειξε ότι ένα διδακτορικό μπορεί να μειώσει τα ποσοστά απιστίας. Αντιφατικό, το ξέρω!

Προσποιείσαι

Αυτό κι αν είναι έκπληξη! Γυναίκες που προσποιούνται συστηματικά ότι έχουν οργασμό είναι πιο πιθανό να είναι άπιστες, σύμφωνα με έρευνα του University of Missouri. To πώς και το γιατί είναι περίπλοκο. Υπόσχομαι, όμως, να επανέλθω πάνω σ’ αυτό.

Εκείνο, όμως, που σίγουρα χρειάζεται να αναρωτηθείς μετά απ’ όσα διάβασες είναι τι απ’ όλα αυτά σε αφορά. Εσένα προσωπικά ή το ταίρι σου. Γιατί, όπως ίσως θα έχεις καταλάβει, όσα περισσότερα από τα παραπάνω ισχύουν τόσο αυξάνει η πιθανότητα απιστίας. Ή μήπως τώρα που διάβασες όλα αυτά, θεωρείς ότι ξέρεις τόσα όσα πρέπει, ώστε να αντισταθείς στους πειρασμούς; Και βέβαια είναι στο χέρι σου!  Θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να τα γράψω όλα αυτά, αν πίστευα ότι οι άπιστοι δεν αλλάζουν;

Με τη συνεργασία της Μαρίνας Μόσχα, Ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. 

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne