counter

Υγρό κέικ σοκολάτας με φιστικοβούτυρο

Υγρό κέικ σοκολάτας με φιστικοβούτυρο
Υγρό κέικ σοκολάτας με φιστικοβούτυρο

  • Βάλτε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι µε νερό µέχρι τη µέση. Τοποθετήστε επάνω ένα µπολ που να εφαρµόζει στα τοιχώµατά του (µπεν µαρί). Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα και το βούτυρο και ρίξτε τα µέσα στο µπολ ενώ το νερό βράζει.

 

  • Παράλληλα σε ένα άλλο µπολ σπάστε τα αυγά και ρίξτε τη ζάχαρη. Με ένα σύρµα ανακατέψτε µε δύναµη µέχρι τα αυγά να αφρατέψουν και να εγκλωβίσουν αέρα που θα χρειαστεί για να φουσκώσει το κέικ.

 

  • Βγάλτε τη σοκολάτα από τη φωτιά όταν έχει πλέον λιώσει και περιµένετε 10-15 λεπτά να πέσει η θερµοκρασία της, ρίξτε το φιστικοβούτυρο και ανακατέψτε.

 

  • Ενσωµατώστε τα δύο µείγµατα καλά ανακατεύοντας πλέον µε µια κουτάλα και τέλος ρίξτε το αλεύρι και τη µέντα πολύ καλά ψιλοκοµµένη.

 

  • Γεµίστε µε το µείγµα ατοµικά φορµάκια ή κούπες του καφέ στα 2/3 του ύψους τους και ψήστε στους 190°C (για αερόθερµο φούρνο) από 10 µέχρι 15 λεπτά, ανάλογα µε το πόσο υγρό θέλετε το κέικ σας.

 

  • Aν τα φλιτζάνια-φόρµες έχουν διαφορετικό µέγεθος, το καθένα από αυτά θα χρειαστεί άλλο χρόνο ψησίµατος, οπότε ελέγξτε βάζοντας τη µύτη ενός µαχαιριού µέσα στο κέικ.

 

  

Κόστος συνταγής: 6€ 

 

Πηγή: Περιοδικό mytv

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR