counter

Trifle με γιαούρτι και φρούτα

Trifle με γιαούρτι και φρούτα
Trifle με γιαούρτι και φρούτα

  • Φτιάξτε πρώτα την κρέμα λεμόνι.

  • Χτυπήστε τις φλούδες από τα λεμόνια μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ πολύ καλά.

  • Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και προσθέστε το μίγμα της ζάχαρης. Συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμη.

 

  • Προσθέστε τα αυγά, ένα - ένα και στη συνέχεια το χυμό και το αλάτι.

 

  • Βάλτε όλο το μίγμα σε μία μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή ένταση ανακατέψτε το συνεχώς μέχρι να δέσει.

 

  • Σε ένα μπολ σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια σας σε κομματάκια και ραντίστε τα με το Limoncello.

 

  • Ραντίστε επίσης σε άλλο μπολ τις μπανάνες με το χυμό λεμόνι.

 

  • Σε άλλο μπολ χτυπήστε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.

 

  • Προσθέστε την κρέμα λεμόνι και το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ανακατέψτε καλά.

 

  • Σε μπολ σερβιρίσματος ξεκινήστε να φτιάχνετε στρώσεις ξεκινώντας με ελάχιστη κρέμα λεμόνι, από πάνω μπισκότα. Πάνω από τα μπισκότα τα φρούτα, από πάνω ξανά μπισκότα.

 

  • Τελειώστε με κρέμα λεμόνι και γαρνίρετε με λίγο δενδρολίβανο. Καλύψτε με μεμβράνη τα μπολ και παγώστε το trifle στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, προτού το σερβίρετε.

 

Tips:  Δεν θα πρέπει να βράσει. Η κρέμα θα πήξει λίγο πριν.Αφήστε την να κρυώσει τελείως προτού τη χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να αποθηκευτεί και στο ψυγείο μέχρι μια εβδομάδα. - Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι φρούτα σας αρέσουν.  Το trifle μπορεί να φτιαχτεί αρκετές ώρες πριν, αρκεί να παραμείνει στο ψυγείο, προτού σερβιριστεί.

 


Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR