- Φτιάξτε πρώτα την κρέμα λεμόνι.
- Χτυπήστε τις φλούδες από τα λεμόνια μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ πολύ καλά.
- Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και προσθέστε το μίγμα της ζάχαρης. Συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα - ένα και στη συνέχεια το χυμό και το αλάτι.
- Βάλτε όλο το μίγμα σε μία μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή ένταση ανακατέψτε το συνεχώς μέχρι να δέσει.
- Σε ένα μπολ σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια σας σε κομματάκια και ραντίστε τα με το Limoncello.
- Ραντίστε επίσης σε άλλο μπολ τις μπανάνες με το χυμό λεμόνι.
- Σε άλλο μπολ χτυπήστε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
- Προσθέστε την κρέμα λεμόνι και το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ανακατέψτε καλά.
- Σε μπολ σερβιρίσματος ξεκινήστε να φτιάχνετε στρώσεις ξεκινώντας με ελάχιστη κρέμα λεμόνι, από πάνω μπισκότα. Πάνω από τα μπισκότα τα φρούτα, από πάνω ξανά μπισκότα.
- Τελειώστε με κρέμα λεμόνι και γαρνίρετε με λίγο δενδρολίβανο. Καλύψτε με μεμβράνη τα μπολ και παγώστε το trifle στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, προτού το σερβίρετε.
Tips: Δεν θα πρέπει να βράσει. Η κρέμα θα πήξει λίγο πριν.Αφήστε την να κρυώσει τελείως προτού τη χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να αποθηκευτεί και στο ψυγείο μέχρι μια εβδομάδα. - Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι φρούτα σας αρέσουν. Το trifle μπορεί να φτιαχτεί αρκετές ώρες πριν, αρκεί να παραμείνει στο ψυγείο, προτού σερβιριστεί.
Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)