- Καθαρίστε τα κρεµµύδια και µε ένα κοφτερό µαχαίρι κόψτε τα σε λεπτές στρογγυλές φέτες.
- Βάλτε σε ένα µεγάλο µπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την πάπρικα και ανακατέψτε.
- Αλατίστε τα κρεµµύδια και σε 2 δόσεις ρίξτε τα µέσα στο αλεύρι. Πιέστε τα στις παλάµες σας µαζί µε το αλεύρι δυνατά και ανακατέψτε τα συγχρόνως για να βγάλουν τα υγρά τους και να κολλήσει πάνω τους περισσότερο αλεύρι (µε αυτόν τον τρόπο θα γίνουν πιο τραγανά).
- Βάλτε σε µια µεγάλη κατσαρόλα το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, τοποθετήστε σε εστία µε δυνατή φωτιά και ελέγξτε το λάδι ρίχνοντας λίγο αλεύρι. Όταν ανεβάσει θερµοκρασία, τηγανίστε. Υπολογίστε ότι χρειάζονται περίπου 5 λεπτά τηγάνισµα για να μαλακώσουν και να πάρουν το σωστό χρώµα, οπότε ρυθµίστε τη θερµοκρασία του λαδιού βάσει αυτού του δεδομένου. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίστε µε την επόµενη δόση. Σερβίρετε σαν γαρνιτούρα ή σνακ.
- Συµβουλή: Ιδιαίτερη προσοχή να δώσετε στο µέγεθος της κατσαρόλας: Το αλεύρι κάνει το λάδι να φουσκώνει, οπότε χρησιµοποιήστε µεγάλη κατσαρόλα για να µην έχει περιθώρια το λάδι να ξεχειλίσει.
Κόστος συνταγής: 4€
Πηγή: Περιοδικό