"Τρουφάκια συνηθίζουμε να λέμε αυτά τα όμορφα σφαιρικά σοκολατάκια, επειδή στην όψη μοιάζουν με τις τρούφες τα μανιτάρια. Δανειζόμαστε τον όρο, λοιπόν, και για αυτά τα τέλεια μπαλάκια από τυρί, αφού προσομοιάζουν μεταξύ τους, και για να μην μακρηγορούμε, όπως έλεγε και ο υπέροχος Γιώργος Κωνσταντίνου “Δε θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω”, πάμε να τα φτιάξουμε για να τα φάμε.
Για τις τρούφες τυριού θα χρειαστούμε:
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 250 γρ. τυρί κατίκι ή ανεβατό
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1/2 κούπας ψιλοκομμένες ψητές πιπεριές
- 1/3 κούπας ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
- 1/3 κούπας φρέσκα μυρωδικά
- 1 κ.σ. πατέ τρούφας
- ½ κούπα φουντούκια κοπανισμένα
- ½ κούπα ψιλοκομμένα κράνμπερις
Τρουφάκι τυριού - Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ τα 5 πρώτα υλικά και τα αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μέρη. Ανακατεύουμε το πρώτο μείγμα με τις πιπεριές και 1 κ.σ. μυρωδικά
Το δεύτερο μείγμα με τις λιαστές ντομάτες και 2 κ.σ. φουντούκια.
Το τρίτο με το πατέ τρούφας και τα υπόλοιπα φουντούκια.
Και το τέταρτο με τα υπόλοιπα μυρωδικά και τα κράνμπερις
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και παγώνουμε για 60′.
Σερβίρουμε"
Από τη Γωγώ Δελογιάννη
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)