counter

Συνταγή για σοκολατένια τούρτα από τη Γωγώ Δελογιάννη

Συνταγή για σοκολατένια τούρτα από τη Γωγώ Δελογιάννη
Συνταγή για σοκολατένια τούρτα από τη Γωγώ Δελογιάννη

Η Γωγώ Δελογιάννη μας προτείνει να φτιάξουμε μια νόστιμη σοκολατένια τούρτα και μας δίνει τη συνταγή

"Για τη σοκολατένια τούρτα θα χρειαστούμε:

Για το παντεσπάνι: 

  • 225 γρ. βούτυρο 
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κ.γ. baking powder 
  • 2 βανίλιες 
  • 4 αυγά 
  • 75 ml γάλα 
  • 3 κ.σ. κακάο 

Για την κρέμα σοκολάτας: 

  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ 
  • 8 κ.σ. ζάχαρη 
  • 2 1/2 κούπες γάλα 
  • 6 κρόκους αυγών 
  • 2 βανίλιες
  • 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 
  • 2 κ.γ. εσπρέσο σκόνη 
  • 1 κούπα βούτυρο κομμένο σε κυβάκια 
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη 

Συνταγή για Τούρτα - Εκτέλεση

Η κρέμα:  Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε την κρέμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους και ρίχνουμε σταδιακά το 1/3 από τη ζεστή κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.

Γυρίζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 5’, πάντα σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε τη βανίλια, τα 30 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια, τον καφέ και το βούτυρο κι ανακατεύουμε συνεχώς.

Προσθέτουμε στο τέλος τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε ελαφριά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 

Το παντεσπάνι:  Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και τις βανίλιες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά (ένα-ένα) εναλλάξ με το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.

Σε στρογγυλή ίσια φόρμα με αποσπώμενη βάση -ιδανικά- , στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στον αέρα στους 180°C , για 25’.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Κόβουμε στη μέση, παράλληλα με τον πάγκο εργασίας με οδοντωτό μαχαίρι, δημιουργώντας δύο δίσκους παντεσπάνι. 

Στρώνουμε το ένα σε μια βάση για τούρτα, και απλώνουμε πάνω του τη μισή μας κρέμα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Επαναλαμβάνουμε, με το επόμενο παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε με μικρά κυβάκια από το παντεσπάνι, με φρέσκα φρούτα, με σαντιγύ ή με ότι άλλο μας αρέσει.

Εμείς εδώ, έχουμε στολίσει με σκόνη για ρόφημα σοκολάτας και βρώσιμα πέταλα από λουλούδια που μας άρεσαν πολύ. Δοκιμάστε κι εσείς".

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR