Ο Πέτρος Συρίγος έφτιαξε μοσχαρίσιο συκώτι στη λαδόκολλα με πουρέ πατάτας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.
Υλικά για μοσχαρίσιο συκώτι
- 600 γρ μοσχαρίσιο συκώτι
- 2 σκ. Σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 3 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
- 2 λεμόνια τον χυμό τους
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.τ.γ ρίγανη
- 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- Καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι
- πιπέρι
- Γάλα
Η συνταγή για μοσχαρίσιο συκώτι
- Αγοράζουμε το συκώτι από τον χασάπη μας τη μέρα που θα το μαγειρέψουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με γάλα, αυτό θα μας το κάνει πιο μαλακό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο και σκουπίζουμε πολύ καλά το γάλα με απορροφητικό χαρτί.
- Κόβουμε το συκώτι σε μεγάλους κύβους περίπου 5 πόντους.
- Απλώνουμε σταυρωτά 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο και από πάνω δυο κομμάτια λαδόκολλα σταυρωτά και αυτά.
- Βάζουμε το συκώτι στο κέντρο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το θυμάρι, την πάπρικα, τη ρίγανη και το λεμόνι.
- Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε σε 2 πακετάκια να τα βγάλουμε ατομικά σε πουγκάκια.
- Τα κάνουμε πουγκιά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά να μαριναριστούν.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό στο ταψί για να μην καεί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Μπορούμε να το συνοδέψουμε με πατάτες ή ρύζι και μουστάρδα ανακατεμένη με μέλι.
Τιπ
- Πρέπει να αφαιρέσουμε πολύ καλά το γάλα από το συκώτι με απορροφητικό χαρτί.
- Όσο πιο ανοιχτό είναι το χρώμα στο συκώτι τόσο πιο νέο είναι το ζώο.
- Είναι ωραίο να μοιράσουμε το συκώτι σε δυο λαδόκολλες και να τις κάνουμε πουγκάκια ατομικά.
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τον Πέτρο Συρίγο να φτιάχνει τη συνταγή της ημέρας: