counter

Άννα Παναγιωτοπούλου: Οι σειρές, ο σοκαριστικός θάνατος του συζύγου της και οι ατάκες στο "Ντόλτσε Βίτα" που έγραψαν ιστορία

Άννα Παναγιωτοπούλου: Οι σειρές, ο σοκαριστικός θάνατος του συζύγου της και οι ατάκες στο "Ντόλτσε Βίτα" που έγραψαν ιστορία
Άννα Παναγιωτοπούλου: Οι σειρές, ο σοκαριστικός θάνατος του συζύγου της και οι ατάκες στο "Ντόλτσε Βίτα" που έγραψαν ιστορία

Μια δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου (4/05), καθώς ο Σταμάτης Κραουνάκης αποκάλυψε πως έφυγε από τη ζωή η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών.  

“Έφυγε η Άννα”, έγραψε, ενώ πρόσθεσε στα σχόλια ένα βίντεο από εμφάνιση της ηθοποιού στο Ηρώδειο το 2008.   

Διαβάστε επίσης! Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Άννα Παναγιωτοπούλου - Τα παιδικά χρόνια και η ενασχόληση με την υποκριτική  

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 30 Ιουλίου 1947. Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη. 

Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία “Και συ χτενίζεσαι”, που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. Παράλληλα, μέχρι τότε, οι συμμετέχοντες στον θίασο ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό.  Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο. 

Άννα Παναγιωτοπούλου - Οι μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες  

Σταθμός της τηλεοπτικής καριέρας της τηλεοπτικής καριέρας της Άννας Παναγιωτοπούλου θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87.  

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι “Τρεις Χάριτες”, ενώ από το κοινό αγαπήθηκε για τον ρόλο της Χριστίνας στο Ντόλτσε Βίτα”.  

Η Άννα Παναγιωτόπουλου εκεί ερωτεύτηκε τον σύντροφο της κόρης της, Αντώνη (σ.σ. Θανάση Ευθυμιάδη), με την πλοκή της ιστορίας να χαρακτηρίζεται πολύ προχωρημένη για τα ελληνικά ήθη της εποχής.  

Η συνύπαρξη της ηθοποιού με τον Θανάση Ευθυμιάδη, την Κατιάνα Μπαλανίκα, την Μαρία Καβογιάννη και τη Μαρία Φωκά χάρισε στιγμές γέλιου στο τηλεοπτικό κοινό και οι ατάκες έγραψαν ιστορία.  

«Στην τηλεόραση τότε έβγαιναν πολλά χρήματα. Εγώ στο Ντόλτσε Βίτα έπαιρνα ένα εκατομμύριο δραχμές το επεισόδιο. Ανεξάρτητα από την επιτυχία, η συμφωνία ήταν αυτή. Αυτό μου ήρθε εμένα, αυτό είπα. Δεν πίστευα πως θα μου τα δώσουν κιόλας. Έχω κάνει και δουλειές που δεν πήγαν πολύ καλά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Άννα Παναγιωτοπούλου σε συνέντευξή της.

Στον κινηματογράφο την έχουμε δει στις ταινίες: "Safe Sex", "Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο", "Οξυγόνο", "Φτάσαμε", "Αυστηρώς κατάλληλο", "Μια φορά και ένα...μωρό".

Άννα Παναγιωτοπούλου - Ο γάμος και ο γιος της

Η Άννα Παναγιωτοπούλου παντρεύτηκε το 1972 και απέκτησε έναν γιο, τον Δημήτρη, το 1973, που της χάρισε ένα εγγόνι.

«Έμεινα μόνη μου ξαφνικά. Ήταν πολύ απότομο πράγμα ο θάνατος του συζύγου μου. Εγώ είχα βγει έξω. Εδώ καθόταν και έβλεπε τηλεόραση όταν έλειπα εγώ. Γυρίζω και δεν τον βλέπω. Λέω έφυγε. Ξαπλώνω, ξυπνάω το πρωί και λέω δεν βγήκε τελικά. Έρχομαι εδώ και βλέπω έναν πεθαμένο άνθρωπο. Όχι σοκ. Τρέλα. Βέβαια μακάρι να πεθάνουμε όλοι έτσι. Δεν κατάλαβε τίποτα. Ήταν ήρεμο το πρόσωπό του. Έβλεπε τηλεόραση και πέθανε», είχε εξομολογηθεί η ηθοποιός σε συνέντευξή της για τον θάνατο του συζύγου της.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR