X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Συνταγή για καλοκαιρινή στραπατσάδα με μύδια από τον Πέτρο Συρίγο

Συνταγή για καλοκαιρινή στραπατσάδα με μύδια από τον Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος έφτιαξε καλοκαιρινή στραπατσάδα ή καγιανά με μύδια, στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Υλικά για την Στραπατσάδα (Καγιανάς)

  • 4 ώριμες μεγάλες τομάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
  • 6-7 αυγά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • 3 κ.τ.σ Μαιντανό
  • 200 γρ φέτα

Η συνταγή για την Στραπατσάδα ή Καγιανά

  • Αφαιρούμε τους σπόρους και τη φλούδα από την τομάτα και τις τρίβουμε στον τρίφτη
  • Τις προσθέτουμε σε ένα κατσαρολακι με ελαιόλαδο και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου, πρέπει να πιει όλα τα υγρά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Προαιρετικά και μπουκοβο, αν θέλετε να βάλετε πιπεριές τις βάζετε στην αρχή να τις σοτάρουμε λίγο με το ελαιόλαδο
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα βάζουμε στο κατσαρολακι αφού έχει πιει τα υγρά της τομάτας
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι που να αρχίσει να δένει ελαφρώς το μείγμα, δεν θέλουμε να σφίξει πολύ
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα σε χοντρό σπασμένα κομμάτια και μετά από λίγο δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό αφού έχει κρυώσει
  • Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμάκι
  • Συντηρείται στο ψυγείο

Τιπ

  1. Ξεφλουδίσετε και ξεσποριάστε τις τομάτες για να μην έχει πολλά υγρά, όταν έχει υγρά δεν δένει ωραία
  2. Προσθέστε τον μαϊντανό όταν είναι ήδη κρύο το μείγμα μας
  3. Προσθέστε έξτρα μυρωδικά αν θέλετε όπως βασιλικός και θυμάρι

Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τον Πέτρο Συρίγο να φτιάχνει τη συνταγή της ημέρας:

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)