Ο Πέτρος Συρίγος έφτιαξε καλοκαιρινή στραπατσάδα ή καγιανά με μύδια, στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.
Υλικά για την Στραπατσάδα (Καγιανάς)
- 4 ώριμες μεγάλες τομάτες
- 1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
- 6-7 αυγά
- 50 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζάχαρη
- 3 κ.τ.σ Μαιντανό
- 200 γρ φέτα
Η συνταγή για την Στραπατσάδα ή Καγιανά
- Αφαιρούμε τους σπόρους και τη φλούδα από την τομάτα και τις τρίβουμε στον τρίφτη
- Τις προσθέτουμε σε ένα κατσαρολακι με ελαιόλαδο και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου, πρέπει να πιει όλα τα υγρά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι
- Προαιρετικά και μπουκοβο, αν θέλετε να βάλετε πιπεριές τις βάζετε στην αρχή να τις σοτάρουμε λίγο με το ελαιόλαδο
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα βάζουμε στο κατσαρολακι αφού έχει πιει τα υγρά της τομάτας
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι που να αρχίσει να δένει ελαφρώς το μείγμα, δεν θέλουμε να σφίξει πολύ
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα σε χοντρό σπασμένα κομμάτια και μετά από λίγο δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό αφού έχει κρυώσει
- Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμάκι
- Συντηρείται στο ψυγείο
Τιπ
- Ξεφλουδίσετε και ξεσποριάστε τις τομάτες για να μην έχει πολλά υγρά, όταν έχει υγρά δεν δένει ωραία
- Προσθέστε τον μαϊντανό όταν είναι ήδη κρύο το μείγμα μας
- Προσθέστε έξτρα μυρωδικά αν θέλετε όπως βασιλικός και θυμάρι
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τον Πέτρο Συρίγο να φτιάχνει τη συνταγή της ημέρας: