- Κόψτε τη µοτσαρέλα σε χοντρά, ακανόνιστα κοµµάτια και µαζί µε τις ντοµάτες χοντροκοµµένες ρίξτε σε ένα µπολ, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε µέχρι να δηµιουργηθεί µια σάλτσα από τα υγρά της µοτσαρέλας και την ντοµάτα.
- Προσθέστε τη ρόκα καλά πλυµένη και χοντροκοµµένη, τον βασιλικό άκοπο και ξύστε το λεµόνι απευθείας πάνω από το µπολ για να µη χαθούν τα αρωµατικά έλαιά του. Αλατίστε και βάλτε στην άκρη.
- Βράστε τα σπαγγέτι για ένα λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σουρώστε τα και χωρίς να τα κρυώσετε ρίξτε τα µέσα στο µπολ µε τα υπόλοιπα υλικά. Τρίψτε πιπέρι, ρίξτε τις ελιές και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε όσο είναι ακόµη ζεστά µε 2 κοµµάτια προσούτο σε κάθε µερίδα (µην ανακατέψετε το προσούτο µε τα υπόλοιπα υλικά όσο είναι ζεστά τα ζυµαρικά, γιατί θα σφίξει και θα χάσει την ελαστικότητά του).
Κόστος συνταγής: 8€
Πηγή: Περιοδικό