X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Σπαγγέτι με γαρίδες, κολοκυθάκια & μέντα

Σπαγγέτι με γαρίδες, κολοκυθάκια & μέντα

  • Καθαρίστε τις γαρίδες βγάζοντας τα κεφάλια και τα κελύφη.

  • Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεµµύδι χοντροκοµµένο, καρότα και σέλερι µέχρι να µαλακώσουν. Ρίξτε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και πατήστε µε µια κουτάλα να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέστε νερό (2 λίτρα περίπου) και βράστε τουλάχιστον για 1 ώρα σε χαµηλή φωτιά.

 

  • Σε ένα µεγάλο τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τις γαρίδες (λιγότερο από 2 λεπτά, αν παραψηθούν χάνουν υφή και γεύση). Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι ξεκινήστε τη σάλτσα.

  • Προσθέστε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ντοµατίνια κοµµένα στη µέση, τα κολοκυθάκια κοµµένα σε µπαστουνάκια και το σκόρδο. Προσθέστε 2 µεγάλες κουταλιές ζωµό γαρίδας και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά.

  • Παράλληλα σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό βράστε τα ζυµαρικά για 5 λεπτά και µεταφέρετε στο τηγάνι (µε αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν το άµυλό τους µέσα στη σάλτσα και θα «δέσει» πιο εύκολα. Συνεχίστε το ψήσιµο στο τηγάνι ελέγχοντας συνεχώς την υγρασία (αν χρειαστεί συµπληρώστε ζωµό). Τέλος ρίξτε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τη µέντα ψιλοκοµµένη και τις γαρίδες. Αποσύρετε από την εστία και σερβίρετε άµεσα.

 

 

Κόστος συνταγής: 14€  

 

Πηγή: Περιοδικό 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)