Σπαγγέτι με γαρίδες, κολοκυθάκια & μέντα Home FLIFE FOOD γράφει Fthis Team Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2013, 10:15 - Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023, 17:26 Σπαγγέτι με γαρίδες, κολοκυθάκια & μέντα Καθαρίστε τις γαρίδες βγάζοντας τα κεφάλια και τα κελύφη. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεµµύδι χοντροκοµµένο, καρότα και σέλερι µέχρι να µαλακώσουν. Ρίξτε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και πατήστε µε µια κουτάλα να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέστε νερό (2 λίτρα περίπου) και βράστε τουλάχιστον για 1 ώρα σε χαµηλή φωτιά. Σε ένα µεγάλο τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τις γαρίδες (λιγότερο από 2 λεπτά, αν παραψηθούν χάνουν υφή και γεύση). Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι ξεκινήστε τη σάλτσα. Προσθέστε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ντοµατίνια κοµµένα στη µέση, τα κολοκυθάκια κοµµένα σε µπαστουνάκια και το σκόρδο. Προσθέστε 2 µεγάλες κουταλιές ζωµό γαρίδας και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά. Παράλληλα σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό βράστε τα ζυµαρικά για 5 λεπτά και µεταφέρετε στο τηγάνι (µε αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν το άµυλό τους µέσα στη σάλτσα και θα «δέσει» πιο εύκολα. Συνεχίστε το ψήσιµο στο τηγάνι ελέγχοντας συνεχώς την υγρασία (αν χρειαστεί συµπληρώστε ζωµό). Τέλος ρίξτε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τη µέντα ψιλοκοµµένη και τις γαρίδες. Αποσύρετε από την εστία και σερβίρετε άµεσα. Κόστος συνταγής: 14€ Πηγή: Περιοδικό TAGS: ΣΥΝΤΑΓΗMY tvΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣMY COOKING Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr) ΜΟΙΡΑΣΟΥ
NEWS/ Σοφία Μουτίδου για Άννα Παναγιωτοπούλου: "Μακάρι να μπορούσα να μοιραστώ σκληρές ιστορίες προδοσίας σε βάρος της"
NEWS/ Στέλλα Πάσσαρη: Χώρισε η πρώην παίκτρια του "My Style Rocks" και κολλητή φίλη της Ιωάννας Τούνη - Η ανάρτηση στο Instagram
BEAUTY Έχεις καρέ μαλλιά; Το χτένισμα που έκανε η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου θα "απογειώσει" το κούρεμά σου