counter

Σοκολατένια καρδιά με κόκκινα φρούτα

Σοκολατένια καρδιά με κόκκινα φρούτα
Σοκολατένια καρδιά με κόκκινα φρούτα

Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα καρδιά καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο ή αλεύρι. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 170οC.

 

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, για περίπου 2-3' σε μεσαία ταχύτητα.

 

Απαλά διπλώνουμε τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας. Αδειάζουμε τη φόρμα και ψήνουμε για 30'περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα και καρούλια σοκολάτας.

 

 

Πηγή: www.argiro.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR