counter

Ριζότο με καραμελωμένα πράσα

Ριζότο με καραμελωμένα πράσα
Ριζότο με καραμελωμένα πράσα

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τη μαργαρίνη μαζί με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το πράσο μαζί με το καρότο για 2-3 λεπτά.

  • Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το μισό κρασί .

  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αρχίζουμε σιγά σιγά να «ποτίζουμε» το ριζότο εναλλακτικά με νερό και το υπόλοιπο κρασί .

  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα πράσα. Τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι μαζί με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα πράσα, το ξύσμα μανταρινιού και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει το χρώμα των πράσων. Μόλις τα πράσα καραμελώσουν κι αρχίσουν να κολλάνε μεταξύ τους, ρίχνουμε το χυμό του μανταρινιού. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2΄-3΄ ακόμα.

  • Μόλις γίνει το ριζότο και αρχίζει να χυλώνει, προσθέτουμε το λεμόνι, από πάνω τα καραμελωμένα πράσα και γαρνίρουμε με το κουκουνάρι.

 


Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδα www.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR