- Ανοίξτε στη µέση και καθαρίστε τα καλαµάρια από εντόσθια και δέρµα. Με ένα µαχαίρι τραβήξτε απαλά κάθετες και οριζόντιες γραµµές στην εξωτερική τους πλευρά δηµιουργώντας µικρά τετραγωνάκια για να µη «µαζέψουν» τα καλαµάρια στο ψήσιµο.
- Πλύνετε καλά τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε φέτες πάχους ενός εκατοστού. Λαδώστε καλά τη σχάρα σας, τα καλαµάρια και τα κολοκύθια.
- Αλατίστε και ψήστε το σώµα από τα καλαµάρια για 1 λεπτό από κάθε πλευρά και τα κεφάλια (χωρίς τα µάτια και το ράµφος) µέχρι να αλλάξει το χρώµα τους (όχι παραπάνω, γιατί θα σκληρύνουν και θα χάσουν την υφή τους) και τα κολοκυθάκια µέχρι να µαλακώσουν.
- Για τη σάλτσα: Κόψτε στα 4 τις ντοµάτες, αφαιρέστε τα κουκούτσια και ψιλοκόψτε τες, ρίξτε µέσα σε ένα µπολ µαζί µε τα υπόλοιπα υλικά, επίσης πολύ καλά ψιλοκοµµένα, προσθέστε το σκόρδο, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε σε ίσια πιάτα µε τη σάλτσα στη βάση, κολοκυθάκια και καλαµάρι.
Κόστος συνταγής: 15€
Πηγή: Περιοδικό