counter

Πεντανόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες Σάμου

Πεντανόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες Σάμου
Πεντανόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες Σάμου

1. Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν εντελώς (περίπου 1 ½ ώρες) Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζετε καλά και τα περνάτε μαζί με τις ωμές ντομάτες και τα κρεμμύδια από το μύλο των λαχανικών.

 

2. Αδειάζετε τον πολτό των ρεβιθιών σε βαθύ σκεύος και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνετε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει ένα αρκετά παχύρρευστο μείγμα, χωρίς όμως να πλάθεται με το χέρι.

 

3. Ζεσταίνετε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα. Μόλις ζεσταθεί, χωρίς να κάψει, ρίχνετε με ένα κουτάλι λίγο-λίγο από το μείγμα. Όταν ροδίσουν και από τις δυο πλευρές οι ρεβιθοκεφτέδες, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

 

Πηγή: www.mirsini.gr 

 

Extra Tip: Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τα ρεβίθια και τα άλλα όσπρια λόγω της φήμης τους ότι προκαλούν φουσκώματα και αέρια. Τα ρεβίθια μπορούν να γίνουν ευκολότερα στη χώνεψη ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές. Τα μουλιάζουμε πέντε με οκτώ ώρες πριν από το μαγείρεμα και αλλάζουμε το νερό τακτικά. Τα βράζουμε για 30 λεπτά και μετά αλλάζουμε το νερό. Προσθέτουμε αλάτι και όξινα συστατικά όπως είναι οι ντομάτες προς το τέλος του μαγειρέματος.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR