counter

Πεντανόστιμη αλμυρή γαλατόπιτα

Πεντανόστιμη αλμυρή γαλατόπιτα
Πεντανόστιμη αλμυρή γαλατόπιτα

Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

 

Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και αραιώνουμε ανακατεύοντας τα αυγά. Όλο μαζί το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το γάλα, αφήνουμε να δέσει ελαφρά ανακατεύοντας με σύρμα σε χαμηλή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.

 

Λαδώνουμε ταψί 36 εκατοστών. Απλώνουμε ένα-ένα ακτινωτά τα φύλλα βουτυρώνοντας τα ή λαδώνοντας τα καλύπτοντας τη βάση του ταψιού καλά. Αδειάζουμε την ελαφριά κρέμα. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν στο ταψί.

 

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 45΄ ωσότου κάνει κρούστα και ροδίσουν τα φύλλα. Προς το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε κεφαλοτύρι και φέτα τριμμένη και αφήνουμε για λίγο στο φούρνο την πίτα να ροδίσει.

 

 

Πηγή: www.argiro.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR