- Πλένουµε καλά τις γαρίδες χωρίς να τις καθαρίσουµε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουµε το ελαιόλαδο, τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες και αλατοπίπερο και αφήνουµε το µείγµα να πάρει µία βράση.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά και µόλις η σάλτσα δέσει ελαφρά, ρίχνουµε την ψιλοκοµµένη πιπεριά και τη φέτα και αφήνουµε το µείγµα να µαγειρευτεί σε χαµηλή φωτιά µέχρι να µαλακώσει η πιπεριά.
- Στο τέλος προσθέτουµε τις γαρίδες και τον µαϊντανό. Συνεχίζουµε το µαγείρεµα για 8΄, µέχρι οι γαρίδες να πάρουν το χαρακτηριστικό τους πορτοκαλί χρώµα και να µαλακώσουν. Σερβίρουµε αµέσως.
Συµβουλή: Τις ντοµάτες και το τυρί φέτα, αντί να τα λιώσουµε, µπορούµε να τα ρίξουµε σε µεγάλα κοµµάτια.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 1.462
Διατροφικό σχόλιο: Μία πρόταση που χαρακτηρίζεται από ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως είναι οι αναγκαίες για την ενίσχυση του µυϊκού συστήµατος πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ο φώσφορος και η βιταµίνη Α για καλύτερη όραση, το ασβέστιο και η βιταµίνη D για ένα θωρακισµένο ανοσοποιητικό σύστηµα. Επίσης, περιλαµβάνονται αντιφλεγµονώδη ω-3 λιπαρά και πολλαπλές αντιοξειδωτικές ενώσεις, όπως βιταµίνες C και Ε, β-καροτένιο, λυκοπένιο, σελήνιο και φλαβονοειδή. Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά εξασφαλίζουν επιπρόσθετα µια ικανοποιητική καρδιαγγειακή λειτουργία και συµβάλλουν αποτελεσµατικά στην πρόληψη από διάφορα σοβαρά χρόνια εκφυλιστικά νοσήµατα.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)