counter

Πεντανόστιμα λαχματζούν

Πεντανόστιμα λαχματζούν
Πεντανόστιμα λαχματζούν

Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε μπωλ. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό περίπου 1+1/2 φλ. και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπωλ να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. 

 

Βάζουμε τον κιμά στη σανίδα κοπής, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, πάπρικα, αλάτι-πιπέρι, μπούκοβο και με το μαχαίρι κόβουμε τα υλικά ξανά και ξανά (το μείγμα απλώνεται με το κόψιμο, το μαζεύουμε με το μαχαίρι και συνεχίζουμε). Στο τέλος το μείγμα θα γίνει σαν να ζυμώθηκε και θα αλλάξει χρώμα. Ιδανικά θα ήταν αν μπορούσαμε να φυλάξουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 30΄. 

 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια μικρά ή μεγάλα, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα λαχματζούν. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζύμη με πλάστη και με τα δάχτυλα. Την βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Απλώνουμε από λίγη γέμιση, με τα δάχτυλα. Φροντίζουμε γύρω - γύρω να αφήσουμε κενό στη ζύμη (όχι γέμιση).  

 

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 - 220ο C για 15-20΄ να ροδίσουν καλά. Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις βγουν από τον φούρνο περιχύνουμε με καυτό βούτυρο. Στύβουμε λεμόνι. Σερβίρουμε με γιαούρτι.

 

Πηγή: www.argiro.gr

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR