counter

Πατατοσαλάτα με χταπόδι & τσορίθο

Πατατοσαλάτα με χταπόδι & τσορίθο
Πατατοσαλάτα με χταπόδι & τσορίθο

  • Σε µια κατσαρόλα µε κρύο νερό βάλτε τις πατάτες και βράστε τες µέχρι να µαλακώσουν αρκετά.

  • Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το χταπόδι αφού έχετε χωρίσει τα πλοκάµια του µέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώµα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ψήστε το σκεπασµένο στον φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά µέχρι να µαλακώσει αλλά όχι να λιώσει.

  • Όταν οι πατάτες είναι έτοιµες, κρυώστε τες καλά σε τρεχούµενο νερό και αφήστε τες να στραγγίσουν.

  • Κόψτε το τσορίθο πολύ µικρά κοµµατάκια ή λεπτές φέτες και ψήστε σε τηγάνι ή στον φούρνο µε ελάχιστο ελαιόλαδο µέχρι να πάρει καφέ σκούρο χρώµα.

  • Ξεφλουδίστε τις πατάτες, αν η φλούδα δεν είναι πολύ καθαρή, και κόψτε τες σε µεσαίου µεγέθους κύβους.

  • Βγάλτε το χταπόδι από τον φούρνο και κόψτε το και αυτό σε ανάλογο µέγεθος µε τις πατάτες. Βάλτε το σε ένα µπολ µαζί µε το τσορίθο, το κρεµµύδι κοµµένο σε λεπτές ροδέλες, τη φρέσκια µαντζουράνα, τις πατάτες, αρκετό ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι.

  • Ανακατέψτε προσεκτικά να µη σπάσουν οι πατάτες µε µια ξύλινη κουτάλα και διατηρήστε τη σαλάτα στο ψυγείο µέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρετε.

 

 

Κόστος συνταγής: 9€ 

Πηγή: Περιοδικό MY tv logo

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR